Wednesday, December 30, 2009

biarlah awak jadi awek saya yg last..

2 comments
31 Dec 2009 (Thursday) 10.16 am

aku sgt hepi.. try menahan diri daripada menulis.. tp lumrah diri aku.. aku akan tulis apa2 sahaja..

ari nih last day utk thn 2009, dan minggu ini adalah minggu yg sgt membahagiakan aku.. banyak sbb yg buatkan aku hepi skrg nih.. dan aku rasa jarang nk dpt perasaan ini lebih2 lagi nak ngadap thn baru.. adakah ini semua petanda yg baik dlm hidup aku..

betul laa org kata.. hidup nih putaran roda.. rasanya minggu lepas aku bengong mcm org gila.. dah sebulan aku bengong sebenarnya.. rasa bengong sgt dan sgt mengganggu semua urat kepala aku sampaikan aku terhancurkan kereta org..

tp aku selalu kata kat diri aku, aku akan selalu bengong kalau tak hadapi realiti nih.. walaupn sgt perit tp tabah dan angkat muka.. walaupn sakit hati dan benci tp kena hadapi jugak.. so benda yg membengongkan aku selama sebulan nih.. aku hadapi gak.. akhirnya.. aku blh berbangga pada diri dgn apa yg aku buat.. dan bangun tido dalam keadaan yg segar..

apa yg menghepikan aku..
1) words dpd orang yg betul2 aku syg.. susah wei dia nak cakap benda2 mcm nih.. so ayat dia buatkan aku bermimpi yg indah2 mlm tuh.. hehehhee.. ke aku salah dengar.. :)
2) aku cabar hati aku menghadapi apa yg aku tak mau.. akhirnya blh bangun dpd tido dan gelak.. sbb benda tuh dah mcm curah air kat daun keladi.. walaupn parut tetap ada.. tp aku dah ok..
3) buat aktiviti luar, main futsal.. dan gelak2 dgn abg2 'foto sampah'.. hehhehee sgt menghepikan.. thanks eyan..

wei jarang aku nak dpt hepi mcm nih.. selalunya nampak je aku gelak2 tp dlm hati hanya Allah je yg tau mcm mana..

tahun baru? 2010.. mcm mana ye?

Monday, December 28, 2009

kata itu doa..

0 comments
29 Dec 2009 (Tuesday) 12.54 pm

doakan yang baik2 untuk orang.. secara tak sedar sebenarnya kita doakan benda yg sama utk diri kita..

contoh, "saya harap awk hepi".. sebenarnya kata2 tuh utk diri kita jugak.. kita pn harap diri kita hepi kan..

aku sehabis daya tukar hati aku yg hitam menjadi putih.. selalu berprasangka baik.. dan selalu doakan orang sekeliling dapat apa yg diaorg inginkan.. so apa yg kita kata kat orang lain adalah satu doa kan..

kalau ada benda yg kita tak suka.. diam.. dan try senyum..

susah nak jadi baik.. dan bukan mudah nak jadi seorang yg berhati baik.. tp macam yg kawan aku pernah kata.. kalau org tuh mmg baik.. bukan susah nak tukar perangai yg tak bagus2 tuh.. so adakah aku seorg yg baik.. hahhahahaha..

uits.. satu lagi.. pujian untuk diri sendiri bukan laa masuk bakul angkat sendiri.. mmg kadang2 orang menyampah bila kita puji diri sendiri.. tp tuh semua motivasi.. kalau kita tak cakap diri kita baik.. sape lagi nak cakap kita baik kan.. dan bukankah kata itu doa..

mmg susah nak fikir posotif.. tp setiap kali minda kita fikir negatif.. dan kita sedar apa yg kita fikir tuh negatif.. cepat2 fikir benda yg bagus..

aku cuma cakap berdasarkan kepada perubahan yang aku buat dalam hidup.. dan hasilnya sgt best..

kata itu doa.. dan sebelum berkata.. bersihkan hati dgn benda yg bagus2..

fikir positif pada jodoh kita..

2 comments
29 Dec 2009 (Tuesday) 12.39 pm

kalau orang dah kawin.. lega laa kan.. sbb diaorg fikir dah dapat jodoh diaorg.. tp sebenarnya perjalanan masih panjang..

dan untuk orang yg masih belum jumpa dgn jodoh.. erm.. fikir positif aje.. benda nih mcm motivasi gak.. dpd cakap, "aku tak tau jodoh aku kat mana".. lebih baik cakap.. "jodoh aku ada.. doa banyak2.. jumpa jodoh yang sepadan"..

erm.. tak mau komen lebih2 pasal isu sensitif nih.. sbb aku pun masih mencari jodoh aku lagi.. jodohku.. walau di mana anda berada.. jangan laa lama2 sgt munculkan diri.. penat laa main sembunyi2 nih.. hehhehehehe..

selalunya ada hikmah yang tersembunyi di sebalik benda yang terjadi.. smile selalu dan jangan selalu nangis2 ok.. tak bagus untuk kesihatan..

chaiyokk !!

Tuesday, December 22, 2009

kebajikan aka bonus

0 comments
23 Dec 2009 (Wednesday) 11.40 am

ari nih dapat duit kebajikan.. tuh company aku cakap.. dan bukan duit bonus sbb sgt sikit.. tp still bersyukur dgn apa yg ada.. kalau tahun lepas boleh buat shopping dan abis dalam 1 ari.. thn nih tak boleh buat apa2.. boleh tgk dan pegang sekejap je.. duit tuh kena dimasukkan dalam bank untuk membayar benda yang patut.. kan dah kata.. tahun nih adalah tahun mempokaikan diri.. sampaikan makan pn kena catu balik.. hopefully tak de benda yg boleh menazakkan duit aku lagi.. sbb sgt tak tau nak korek duit dpd mana.. benda nih akan berakhir bulan 6 tahun depan.. lepas tuh baru boleh berjoli.. huhuhuu kena banyak2 bersabar dgn dugaan menghadapi realiti yang penuh dgn metarialistik nih.. time nih baru sedar.. kalau tak de duit.. apa pun tak blh beli kan..

Monday, December 14, 2009

tahun 2009 dah nak abis..

2 comments
15 Dec 2009 (Monday) 03.14 pm

ari ini kejenya berjalan2.. buat keje sikit.. berjalannya banyak.. so mood nak buat keje agak terbantut.. tiba2 terfikir tahun 2009 dah nak abis.. ada benda yg tertunai dan benda yg tak boleh dibuat.. manusia hanya merancang.. tuhan menentukan.. tp tahun ini jugak adalah tahun menghabiskan duit demi sebuah masa depan..

tapi aku still boleh tersenyum disebalik apa yang berlaku.. sbb tuhan still syg kita.. so dalam 10 benda.. ada 2 benda yg aku tak blh dapat.. kira aku bernasib baik laa kan.. apa2 kena sediakan payung sebelum hujan..

kalau dulu aku manusia yang tak masa depan.. tp skrg nih aku dah jadi manusia yg start merancang.. apa aku akan jadi 5 thn akan dtg.. sbb aku bukan orang kaya.. dan duit tak dtg bergolek.. so kalau nak apa2 kena simpan duit.. dan simpan duit.. dan simpan duit sampai bila2..

kita tak kan tau apa yang berlaku masa depan.. so teruskan usaha menyimpan duit dan berdoa apa yg kita nk akan tertunai.. kalau tak dapat jgn laa sedih2.. sbb disebalik semua benda tuh kita pasti akan dapat yg lebih best..

semua musibah macam hancurkan tayar kereta orang.. benda yang tak bagus ini.. kena banyak2 bersabar.. mungkin itu kesalahan kita jugak.. kadang2 bila kita lupa tuhan.. Dia akan bagi balasan on the spot.. lebih baik kena kat dunia dpd kena kat akhirat kan..

tahun 2009 dah nak menutupkan tirainya.. tapi tirai kehidupan seorang manusia yang bernama hyt nih masih panjang.. tarik nafas.. fikir dalam2 dan fokus terhadap kehidupan ini.. bukak mata.. dan pandang sekeliling.. walaupn aku adalah seorang yg kurang peka pada keadaan sekeling.. tp still kena bukak mata luas2.. still kena mencari kekurangan diri dan perbaiki..

sbb kalau kita jadi baik.. ada kebaikan yg akan menunggu.. dan sabar menunggu akan membuahkan hasil.. buat dosa tak akan menyelamatkan kita.. sebaliknya tunggulah masa pembalasan..

aku manusia biasa.. selalu buat silap.. dan selalu jugak muhasabah diri sbb kadang2 bila terjadi benda di luar dugaan, kita akan tertanya2 kenapa terjadi.. tapi bersyukur dgn apa yang ada.. semoga kita dilindungi dan dirahmati.. sayangi diri sendiri.. dan hidup nih bukan untuk mencari kesedihan.. anggap je semua yg sedih2 tuh lumrah dan sebahagian hidup..

tahun 2009 meninggalkan azam yang tertunai..

accident lagi? apakah?

0 comments
14 Dec 2009 (Monday) 06.06 pm

nih namanya sudah jatuh ditimpa tangga.. tadi call mamat tuh.. dan dia pn terlanggar divider jalan.. wei.. apakah ini.. malam tadi aku.. nih dia plak.. sabar berbanyak je laa.. padahal kereta tuh dah kuar bengkel.. accident balik.. dan dpd apa yg aku dengar macam lagi teruk dpd malam tadi..

selalu mohon mintak dijauhkan hal2 mcm nih.. tp masih terjadi gak.. nape? sbb tuhan nak uji kita..

Sunday, December 13, 2009

kemalangan yang tak diduga..

0 comments
14 Dec 2009 (Monday) 09.12 am

Malam tadi.. nak balik umah.. kebetulan membawa kereta orang lain.. time tuh pukul 11 lebih rasanya.. mmg dah ada tanda2 awal.. maghrib tuh bawak kete yang sama.. tp terlupa nak turunkan hand break dan kete dah berjalan 5 km baru perasan.. mmg dah rasa lain tp teruskan perjalanan yang jauh.. pukul 11 lebih baru sampai kl.. hantar mamat tuh balik umah dan teruskan perjalanan balik..

dengan perasaan yang lain macam dan tak sedap hati.. turunkan cermin kereta.. dan bukak lagu kuat2.. bawak kete sgt slow.. sbb tempat tuh banyak lubang.. tp mmg nak jadi cerita kot.. sampai kat traffic light.. berhenti sbb lampu merah.. bila lampu hijau.. corner slow2.. tiba2.. gedegang.. aku terlanggar penghadang jalan yg tingginya paras lutut..

lepas tuh takut.. sbb tuh bukan kete aku.. apa aku nak jawab.. ada lelaki datang dan tgk keadaan aku yg dah menggigil dan tak tau nak buat apa.. mmg rasa dunia dah hitam time tuh.. mamat tuh cakap tayar kete pancit.. rabak ok tayar tuh..

time tuh try cool kan diri.. tp tak blh.. call owner kete.. takut nak bgtau hal sebenar sbb mmg kecuaian diri.. so terbagi tau terlanggar lubang..

aku dah dpt rasa sesuatu yg buruk akan berlaku.. tak sangka berlaku.. nasib baik tak langgar kete orang.. apa2 pn aku bersalah.. ok tak mau bawak kete orang lain lagi.. tobat..

agaknya benda nih berlaku sbb jiwa aku tak tenang kot.. stress dgn keadaan sekitar.. dan stress dgn keadaan sendiri.. tetiba fobia nak bawak kete..

dia blh maafkan aku ke sbb aku buat kete dia jadi mcm tuh? hhuuhuhuhuu.. tolong..

Tuesday, November 17, 2009

Bless the broken road

0 comments


I set out on a narrow way, many years ago
Hoping I would find true love along the broken road
But I got lost a time or two
Wiped my brow and kept pushing through
I couldn't see how every sign pointed straight to you

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you
Yes He did

I think about the years I spent, just passing through
I'd like to have the time I lost, and give it back to you
But you just smile and take my hand
You've been there, you understand
It's all part of a grander plan that is coming true

Friday, November 13, 2009

Because I’m a girl

0 comments


It’s impossible to understand what’s going through a guy’s heart
You told me that you wanted me and now that I’ve given you everything, you tell me you’re leaving
You told me that it was the first time you felt this way, and said that I was special
I believed you.. and it was my happiness

You should have told me that your feelings had faded
I had no idea, and I continued to depend on you
Although I say I hate you now, I’ll be missing you
Because I’m a girl, to whom love is everything

They say that when you give a guy all he wants he quickly gets bored
And now I know that’s the truth..
And although I tell myself, I’ll never be tricked by love again
I fall in love, and my heart is broken again..

Please don’t break the hearts of girls, who’ll do anything for love..
I didn’t know that living this life while being loved would be so hard
Although I say I hate you now, I’ll be missing you
Because I’m a girl, to whom love is everything

Although I say I hate you now, I’ll be missing you
Because I’m a girl, to whom love is everything

Today we broke up
You told me to meet someone better that you, and be happy
You’re just like all the other guys
What happened to me when you told me that you loved me?
Honestly, I don’t want you to be happy
What am I going to do if you really forget about me?
I’m in so much pain, more pain that I can bare
Because I’m still in love with you

Please don’t break the hearts of girls, who’ll do anything for love
I didn’t know that living this life while being loved would be so hard
Although I say I hate you now, I’ll be missing you
Because I’m a girl, to whom love is everything

There’s someone I’m in love with
Although I can’t be with her now
I’m still in love with her

Tuesday, November 10, 2009

Ba da yuh haeng

2 comments
11 Nov2009 (Tuesday) 08.49 am

hari nih sgt fresh.. sbb smlm gi jogging dgn shira, shahira dan zulham.. so perasaan hari nih sgt senorok dan sgt bagus.. hidup nih mmg best kan !!

walaupun keje macam banyak sebab tak lama lagi nak akhir bulan dan nak cuti raya.. keje still kena siapkan pada waktunya..

pagi2 datang keje sambil dengar lagu ost prince coffee.. so sgt relex dan bersemangat.. hidup nih semakin ikut apa yang aku mau.. dan aku rasa beruntung..

rasa tak puas.. petang nih nak gi jogging lagi !!

Monday, November 9, 2009

hepi besday, hyt..

0 comments
10 Nov2009 (Monday) 12.31 pm

tak terlambat rasanya nak wish kat diri sendiri kan.. apa wish list tahun nih.. hehhehee semua org dah tau kot.. apa rasa bila dah tua setahun.. erm.. rasa tak de apa2 laa.. biasa je.. cuma dah tak boleh nak main2 dgn hidup nih.. dah tak blh fikir pasal nak enjoy.. kena fikir masa depan.. hehehhe.. tuh je..

hepi besday hyt.. biar umur tua.. tp still comel.. :)

hadiah paling bermakna tahun nih..
1) telekung - thanks kawan2.. buat aku makin insaf.. hehehehe tersgt insaf dan terharu..
2) frame gambar
3) dpt sambung persahabatan yg aku musnahkan.. hehehehhe hadiah besday paling bermakna..

walaupn sedih sbb bf sendiri tak tau 9/11 adalah besday aku.. tp aku terus call dan cakap, "9 haribulan 11 adalah besday saya.. at least wish laa".. tp mcm dah tau sgt perangai dia.. lelaki mana suka nak sambut besday2 nih.. tp sila ingat dan wish kalau pn tak mau bg hadiah.. dan kalau blh spend masa tuh dgn dia..

tp apa blh buat bila dia buat bodo je.. aku terpaksa sedih dlm hati je laa.. huhuhuhu.. tak pe fikir positif.. akhirnya.. hadiah paling bermakna utk besday aku adalah syg dpd dia kan.. :)

harap dapat berkawan dgn awk semula..

0 comments
10 Nov2009 (Monday) 10.38 am

api kemarahan saya dah padam.. ok hampir padam laa.. dah tak rasa nak bunuh awk lagi.. dan awk pn wish besday saya.. dah buatkan saya hepi sebenarnya.. dan harap dapat berkawan dgn awk mcm dulu2.. awk kawan yg best.. tau tak?

tapi saya tak janji apa2.. takut tiba2 rasa macam nak balas dendam plak.. tapi hati saya yg suci dan murni mcm en munir nih.. hati saya kata tak elok dendam lama2 kan.. saya pun nak kan kebahagiaan saya.. awk pn dah jumpa kebahagiaan awk.. so chaiyokk..

cuma jangan layan saya baik sgt.. saya nih pantang kena layan.. hahahhaha..

saya selalu kata kat diri.. hidup kat dunia nih tak panjang.. kl pn bukan besar sgt.. pusing2 pun jumpa awk gak kan.. so dpd bermusuh dan simpan benda tak elok dlm hati.. lebih baik berdamai.. dan anggap benda2 lalu tuh satu lawak.. kelakar kan kalau kenang balik.. hahahha..

hati manusia nih kompleks.. awk pun tahu itu.. kadang2 kita cakap benda lain.. tp dalam hati hanya Dia yang tahu.. tegur saya kalau saya buat silap..

hepi dapat kenal dan kawan dengan awk.. masa lalu adalah masa lalu.. dan fokus pada masa depan.. FOKUS..

apa2.. harap dapat kawan dengan awk.. dan blh gelak sama2.. dan boleh gosip sama2 lain.. hehehhehe..

Sunday, November 8, 2009

terimalah dia seadanya..

0 comments
09 Nov2009 (Monday) 11.55 am

kalau tanya pada dunia.. dia memang bersalah.. cuma berilah dia peluang untuk tebus kesilapan.. dan terimalah dia seadanya.. dia memamg manusia biasa.. setiap manusia tak lari dpd buat kesilapan kan.. tegurlah andai ada kesalahan yang tersisa..

tak mahu pisang berbuah banyak2 kali.. tapi dia terus tewas di tawan masa.. dia cuma mengharapkan pengakhiran..

jangan tinggalkan saya..

0 comments
09 Nov2009 (Monday) 11.47 am

jangan tinggalkan saya..
hanya kerana masa lalu..
saya tidak mahu terus mengingatinya..
andainya anda tahu.. diam dan fikir sejenak..
kenapa saya jadi begitu..
cuma jangan tinggalkan saya..

saya kan dah jadi baik..
maka.. jangan tinggalkan saya..
walaupun saya bukan yang terbaik..
tapi saya memerlukan anda untuk hari-hari seterusnya..
saya tidak mahu pandang ke belakang lagi..
bantulah saya menghadapi kemudian hari..
maka.. jangan tinggalkan saya berseorangan..

Thursday, October 29, 2009

formula..

0 comments
29 Oct 2009 (Thursday) 05.48 pm

rindu + dengar lagu = ok !!

kita try guna formula ini.. agak berjaya sementara tunggu hari esok :)

sim daby..

6 comments
29 Oct 2009 (Thursday) 05.32 pm

Ada kisah yang tersendiri pasal benda nih.. harap anda menemui kebahagiaan anda.. nak citer lebih2 pun tak boleh.. cuma ingin capture benda nih dlm hati.. mana laa tau jodoh anda panjang.. hehehhehe.. hope jgn marah..

p/s shahira nak comment sebenarnya.. tp dia tak reti comment.. hehhehehe
p/s 2 sekarang nih asyik nak gelak aje.. sikit2 gelak.. sikit2 gelak.. tanda2 nak muda.. hehehhee

be with you..

0 comments

You are everything in my life, see the joy you bring

And ain't no one that I compare you to

And I know that you will never walk away form me no matter what

And that's why I plan to do the same thing for you

And I want you to know

Monday, October 26, 2009

trip to cameron

1 comments

26 Oct 2009 (Monday) 05.57 pm

akhirnya.. pegi gak cameron.. plan mmg dah lama.. sejak zaman aifa ada.. sampai laa aifa tak de.. last2 pegi gak.. walaupn yg pegi 3 org.. kalau tunda2 pn sampai beranak pinak pn tak pegi kan..

ambik cuti ari jumaat sbb konon nk dpt hotel murah.. tp last2 harga hotel tak laa murah.. sbb mmg tak survey pn.. pegi dan terjah..

pegi naik public transport.. sbb tak tau jln.. so tak mau drive.. nasib baik tak drive.. sbb ari ujan.. jln licin.. dan jln mcm ular kena palu..

sehari sblm pegi dah rasa mcm nak demam.. nih berjangkit ke apa... risau gak kalau dah demam sure nak buat apa2 aktiviti terbengkalai.. so ari khamis tuh sepatutnya keje.. tp pagi dihabiskan dgn tido kt umah.. isk.. makan gaji buta tul.. ptg terpaksa gi keje gak.. sbb pm dah call.. hehehhe tau cuak..

pagi yg dinanti2kan.. masih mood demam yg dah kebah.. kuatkn semangat.. bas pukul 10.30 dpd pudu.. ingatkn 3 jam je pjlnan.. rupanya2 dekat pukul 4 baru sampai tanah rata.. terus carik kedai makan.. dan makan dgn lahap.. tomyam sedap.. sayur fresh.. suasana tak de sejuk mana.. aku tertipu dgn shira.. konon sejuk.. ingatkn mcm gi london.. punya laa bawak baju sejuk 2, 3 pasang.. tp cuaca biasa je..

lepas makan dgn lahap terus gi brincang.. check in.. harga dlm rm210 utk 3 org.. ok laa kot.. tp pastu survey.. ada je hotel lain 80 hinggit 1 mlm.. alangkah kecewa sbb tak reti nak save budget.. kalau tak sure blh guna duit tuh utk shopping..

lepas check in.. terus gi pasar malam kt brinchang tuh.. sgt best ok.. beli strawberi.. dried stawberi.. bunga.. baju.. mmg dah rambang mata time tuh.. nasib baik bawak duit sikit je.. aku telah shopping sampai tinggal 2 hinggit je kt dalam kocek seluar.. huhuhuhuuhu..

aiskrim strawberi sgt sedap ok.. lepas makan rasa nak makan lagi.. sebab diaorg buat guna fresh strawberi.. sedap sampai tak pandang org keliling.. beli jagung madu.. ceh.. tp bila balik umah dan rebus.. tawar habiaq.. tak mau beli lagi jagung tuh.. beli apple cameron.. tp tak makan lagi.. sebab kena peram 4 hari..

tang ternampak bunga.. mmg dah kejung time tuh.. 1) sbb duit dah abis beli baju.. hehehhehe 2) berfikir tangan dah penuh kiri kanan.. mcm mana nak bawak balik lagi.. naik bas tuh oiii.. sempat beli bunga ros, lavender, harum sundal malam.. sgt wangi ok bunga harum sundal malam itu.. rugi aku tak beli.. shira je yg beli.. ada bunga yg diawet.. tipu punya penjual.. sbb bawak balik... daun terus kering.. mana ada bunga awet pn.. ceh..

setelah menghabiskan duit kt pasar malam.. tangan dah penuh dgn mcm2.. duit dah abis.. ari pn masih awal.. so decide nak letak barang kt hotel dan kuar makan.. tomyam kedai tuh tak blh menandingi tomyam kt tanah rata tuh.. dan kitaorg makan tampa ketenangan.. sebab kena kacau dgn 'bapak orang'... kalau muda remaja blh gak layan.. nih muka mcm bapak anak 6 je.. terpaksa laa senyum.. sebab diaorg buat lawak bodo..

malam tuh tido dalam senyum.. esok nak gi strawberi farm plak..

pagi2 tpaksa bangun.. sejuk tuh.. rasa kalau tido mmg best.. so kuar hotel breakfast dulu.. dan berjalan kaki ke farm tuh.. dekat je dlm 5 minit jln.. ambik gambar.. gelak2.. rasa best laa.. suasana tak de laaa sejuk sgt.. biasa je.. sampai kt farm tuh.. banyak ambik gambar.. tp tak dpt nak petik strawberi pn.. sgt kecewa ok.. dah laa tgh hari dah nk balik.. sedih gak..

nasib baik shira suggestkn mkn sundae strawberi dan salad strawberi.. happy meal yg menggembirakan.. rasa mmg nikmat gila.. org pn tak berapa ramai kt farm tuh.. so tak laa rasa meriah sgt tp still ok.. tak de laa gangguan bila nak ambik gambar.. lepas makan happy meal.. rasa nikmat makanan dan rasa puas.. huhuhuhuuhuu nak makan lagi.. nak lagi.. tp masa dah abis..

balik hotel.. kemas2 barang dan terus turun ke tanah rata.. selamat tinggal cameron.. masa yang sgt singkat.. tak dpt nak gi mana2 sgt.. tp next month kitaorg nak gi lagi.. hehehhehehe.. kali nih kita gi ladang teh plak ek..

Tuesday, October 20, 2009

tetapkan hati

0 comments
21 Oct 2009 (Wednesday) 11.37 am

semua benda boleh diselesaikan asalkan kita jujur dan berbincang dgn tenang.. dan sgt kagum ok.. dia still boleh relex dan tanya aku slow2.. sbb kalau sebelum2 nih sure aku dah kena herdik or kena maki hamun.. dan aku jenis kalau nak tegur pun sila bercakap elok2 sebab makin ko hamun aku makin aku bengang dan sure tak kan dengar teguran itu..

dan apa yang aku tak puas hati semua aku dah luahkan.. harap2 lepas nih tak de dinding yang boleh halang untuk aku terus dengan dia.. sila bercakap jujur dan jangan simpan apa2 dalam hati ok..

tak dinafikan apa yang terjadi sebab aku nak dia tahu apa kehendak aku.. so caranya adalah dengan bagi hint.. sebab perempuan sanggup buat apa sahaja untuk tarik perhatian lelaki.. dan lelaki plak dengan perangai diaorang yang tak kan sedar apa2 kecuali keadaan dah terdesak..

so sila berpegang pada janji anda untuk lebih ambil berat..

aku tak mau jadik macam yang lepas.. sayangkan seseorang sampai ada istilah biarlah aku merana asalkan dia bahagia.. apa hal.. aku tak mau seksa diri lagi.. bila tak dapat cakap apa2 adalah benda yang paling aku benci.. sebab aku tak suka nak simpan apa2 dalam hati..

so sekarang nih dah selamat..

tapi aku akan melukai mamat yang sorang lagi.. aku buat mamat nih macam batu loncatan untuk memenuhi apa kehendak aku.. sgt tidak bagus sikap ini.. sila ubah ok yati..

sebab daripada dulu aku memang negatif pada lelaki.. kalau boleh aku akan try balas dendam atas semua perbuatan diaorg.. dan sikap tidak berperikemanusiaan ini yang buatkan aku selalu buat apa je yg aku nak asalkan aku dapat lelaki itu.. inikah aku sebenarnya.. oh tidak..

dan situasi yang sama jugak berlaku.. sebab nak bagi lelaki tersayang itu sedar.. so secara tak sedar aku telah mempergunakan mamat tersebut untuk mejayakan misi supaya lelaki tersayang itu mengaku yang dia sygkan aku dan akan ambil berat pasal aku..

tetiba rasa aku sgt kejam.. walaupun rasa bersalah.. tp itulah erti sebuah kehidupan.. dalam hidup nih ada 2 istilah.. samada dikecewakan atau kecewakan org lain.. so mana satu adalah anda?

Monday, October 19, 2009

Taking Back My Love

0 comments
20 Oct 2009 (Tuesday) 11.04 am

Go ahead just leave, can’t hold you, you’re free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, ’cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt
You think I don’t know you’re out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you’re stone cold, you say it ain’t so,
You already know I’m not attached to material

I’d give it all up but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, I’m takin’ back my love
I’ve given you too much but I’m takin’ back my love
I’m takin’ back my love, my love, my love, my love
My love..

What did I do but give love to you
I’m just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that’s not me
Go ‘head, keep the keys, that’s not what I need from you
You think that you know (I do), you’ve made yourself cold (Oh yeah)
How could you believe them over me, I’m your girl
You’re out of control (So what?), how could you let go (Oh yeah)
Don’t you know I’m not attached to material

So all this love I give you, take it away
You think material’s the reason I came
If I had nothing would you want me to stay
You keep your money, take it all away

lagu nih utk org yg pernah aku syg.. aku tak ingin tamatkan apa yang dah aku mulakan.. tapi itu lah life kan.. ko nak aku cakap terus terang atau hilangkan diri tanpa kata.. sebab aku ingin bersemuka.. tapi ko tak mau..

hari itu akan tiba.. aku mintak maaf atas apa yang aku dah buat..

dan lagu ini jugak untuk orang yang pernah aku sayang.. aku mencari cinta.. sebab duit tak bermakna untuk aku.. duit tetap penting.. tapi sebab duit laa yang melalaikan manusia untuk tahu apa yang penting dalam hidup.. sebab duit kita boleh hilang kawan, hilang sedara dan hilang maruah diri..

Sunday, October 18, 2009

Beautiful

0 comments

When I see you
I run out of words to say
I wouldn't leave you
'Cause you're that type of sh** to make me stay

You're so beautiful
So damn beautiful
Said you're so beautiful
So damn beautiful

Like the clouds you
Drift me away, far away
And like the sun you
Brighten my day, you brighten my day

akhirnya..

0 comments
19 Oct 2009 (Monday) 09.47 am

akhirnya.. setelah 2 minggu menjadi psiko sbb tak blh tgk coding dan tak blh run application (aku mmg tak blh hidup bila tak buat coding..)

akhirnya.. notebook aku berjaya run kan visual studio kt vista.. sbb vista nih menyusahkan.. so sila bersabar dan byk buat searching kt internet utk selesaikan.. ala mcm buat coding gak.. bila berjaya selesaikan.. rasa kepuasan yg maksima..

akhirnya.. aku blh start keje.. akhirnya.. aku sgt rindukan ko .net

tp apa2 kita gi breakfast dulu ok.. walaupn tangan dah tak sabo2 dan sgt gatal utk menaip coding..

Friday, October 16, 2009

berbicaralah dgn saya..

0 comments

16 Oct 2009 (Friday) 04.19 pm

nape susah untuk ajak lelaki berbincang.. sehabis daya lelaki akan try untuk hindarkan mendengar apa yang perempuan cuba katakan.. takut kena bebel?

sedangkan perempuan itu hanya inginkan yang terbaik untuk mereka..

perempuan itu jugak percaya apa2 pun boleh dibawak berbincang..

tapi bila nak cakap sesuatu pun susah.. nak berjumpa pun susah.. apa yang boleh diharapkan.. perempuan itu bukan tunggul.. dia cuma hendak berbicara sahaja..

apa result yang akan kamu harapkan apabila perempuan itu tidak dapat berbicara untuk meyakinkan diri pada suatu perhubungan..

harap dapat berbicara dgn kamu.. walaupun susah untuk mengeluarkan kata2..

pisau cukur

0 comments
16 Oct 2009 (Friday) 04.04 pm

Situasi yang pernah terjadi..

"Awak dah abis kredit ke? nak saya topup kan ke?"

dan seorang perempuan yang bukan pisau cukur akan menjawab, "tak pe laa.. nanti saya topup sendiri"

bila fikir2 balik alangkah ruginya.. dah ada lelaki yang nak hulur kan.. ambik je laa.. nih tetiba baik hati plak.. time situasi tuh berlaku.. rasa nak gelak pun ada.. kenal pun baru beberapa hari dah nak tolong topupkan untuk perempuan tuh.. mana laa perempuan tak rambang mata.. pastu ada laa istilah perempuan kaki kikis ke.. pisau cukur ke.. sedangkan lelaki tuh yang baik hati sgt nak hulur segala khazanah diri semata2 perempuan tuh..

kena belajar jadi pisau cukur nih.. hehehhehehe..

tapi di sebalik benda yang berlaku.. nape perempuan tuh tak jadi pisau cukur.. sbb perempuan tuh baik hati (wekkkk..) sbb perempuan tuh bukan jenis yang bergantung pada duit lelaki.. kalau dia betul2 pisau cukur.. baik carik dato ke.. kerabat raja ke.. sbb perempuan itu ada ciri2 perikemanusiaan.. bukan senang nak carik duit.. so sila jangan abiskan duit untuk benda2 tak berfaedah.. seperti men topup kredit org lain..

tapi di sebalik itu, perempuan itu jugak tau.. apa yang lelaki itu sanggup buat.. dan mungkin sesorang yang boleh diharap.. mungkin..

sekian terima kasih.. renungkan peristiwa di atas untuk pengajaran kemudian hari..

Wednesday, October 14, 2009

best man win

0 comments
14 Oct 2009 (Wednesday) 10.30 pm

untuk menakluki hati perempuan.. bukan perkara mudah.. sbb perempuan mmg susah utk difahami..

sayangi dia, andai perempuan tidak merasa kasih sayang seorang lelaki, apa yang perlu dia buat?

ambil berat tentang hati dia, perasaan dia.. senang je.. just tanya, "awk ok?" or "awk dah mkn"

jika anda benar2 sygkan dia, sila cakap dan jangan biarkan semua itu dalam hati..

jika perempuan itu jumpa yang lebih baik dari anda, apa yang patut dia buat..

perempuan itu tidak pernah main kayu tiga.. cuma salahkah kalau dia hanya inginkan yang terbaik dalam hidupnya..

pilihlah yang terbaik kerana kita tak kan dapat yang terbaik.. yang terbaik itu cuma kita yang rasakan..

perempuan itu cuma mengharapkan pengertian.. syg itu tak selamanya kukuh.. lelaki yang memerlukan perempuan dan cuba untuk memahami adalah lebih baik daripada lelaki yang diam dan tidak berkata apa2..

perempuan itu hanya dapat mengikut lumrah kehidupan.. kerana dia tidak pernah tau siapa yang terbaik untuknya..

iklan..

0 comments
tolong.. ada seorg lelaki.. umur 24 thn.. sape nk mamat nih.. aku dah tersilap langkah..
tolong..

nama dia razlan.. orangnya ok laa.. keje goverment..
ada sesape nak ke?

Tuesday, October 13, 2009

blackout

0 comments
14 Oct 2009 (Tuesday) 12.30 pm

tiba2 lampu yang terang.. berkelip2 tak tentu hala.. macam citer tower 13 plak.. nasib baik tgh hari buta dan ada ramai org.. kalau sorang2 sure menjerit kuat..

masih membetulkan error nih.. bermain2 dgn assembly dan rasa tah apa2.. cabaran betul.. huhuhhuu bukan ke ko suka kn cabaran.. keje melambak2.. risau gak tetiba kena tanya apa progress.. takkan nak jwb notebook hilang selama 8 hari.. nmpk sgt tak profressional.. kena buat shift malam laa nampaknya nih..

blackout nih membuatkan rasa lapo walaupn baru breakfast 1/2 jam yg lepas.. kalau sakit sure tak lalu mkn.. kalau sihat.. rasa mcm nak mkn 24 jam je..

tadi gi potong seluar.. rasa aku mmg dah kecik.. dulu pakai suar saiz L.. skrg saiz M pn still longgar lagi.. (nk ckp yg aku dah kecik.. hehehhehe)

ada org tak puas hati pasal entry kete auto dan duit rm50 tuh.. hehehhee bukan niat mengutuk.. cuma meluahkan apa yg tak puas hati or apa pendapat sendiri.. ala.. mcm laa tak kenal perangai org yg bnama yati nih.. hehehhehehe..

sesape yg terasa pn.. sory laa.. kalau dah berjaya jgn lupa open table besar2 ek.. yati tunggu hari tuh.. isu nih hangat laa.. tp bab2 nih yati nk join dengar citer je, blh?

Monday, October 12, 2009

error..

0 comments
13 Oct 2009 (Tuesday) 12.35 pm

1) Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory has been corrupted.

a) Solution
Tools --> Option --> Debugging --> General --> Uncheck Suppress JIT optimization --> Rebuilt solution

Properties --> Compile --> Advance Compile Options --> Uncheck enable optimizations

akhirnya application aku run dgn jayanya.. kesimpulan.. sila search dan baca dgn lebih tekun apa yg org posting.. jgn menngomel tak tentu pasal.. hehehhehe.. aku tak berapa faham nape benda nih terjadi.. tp asalkn aku dh blh buat keje.. :)

b) merepek meraban

error nih kuar bila run application dan nak click button utk access system..

huhuhuuhu.. apa laa gamaknya notebook aku nih.. tolong.. aku cuma tau buat coding je.. bab2 notebook nih aku sgt hempeh.. adakah sbb framework.. sgt tidak tau.. dulu pakai xp.. skrg dah tukar vista.. adakah sbb nih gak.. tidak tau gak..

ok kita ada hero.. zulham sedia membantu.. hait..

malas utk mencari solution adalah salah satu sbb yg buatkn aku kehilangan notebook selama 8 hari.. hehehhee.. kita ada taikow.. so yg tak pandai kena laa bg keje kt yg pandai kan.. hehhehehhee..

bukak ms visual studio.. try rebuild solution..


2) Warning 35 Could not resolve this reference. Could not locate the assembly "Oracle.DataAccess, Version=10.1.0.200, Culture=neutral, PublicKeyToken=89b483f429c47342". Check to make sure the assembly exists on disk. If this reference is required by your code, you may get compilation errors.

a) solution
sila cari oracle.dataaccess.dll, open studio .net, add references semula..
ceh.. sesenang tuh pn tak reti ke..

b) merepek meraban

dah tau version nih salah.. tp nak tukar kat mana.. aniya.. rasa sgt bodo..

dulu buat solution based on oracle for xp, version lain.. skrg nih dah install oracle for vista.. adakah ini penyebabnya..

perlukan pertolongan..

ok call expert.. cal apit.. dan apit akan call fiza.. goyang kaki.. relex.. nih ada kena mengena dgn oracle laa nih.. itu laa org nk os xp.. diaorg kasik vista gak.. kan susahkn org..

laaa.. kena search dan download oracle data provider.. mana gua tau benda2 nih.. ok..

"nk yati download benda nih ke fiza nk downloadkan"..
"ala manjanya.. kan boleh download sendiri.."
hehehhehehe kata nak semua benda senang.. alasan paling kukuh.. yati mana tau benda2 nih.. hehehhehe..

erk.. dah download.. pastu nk buat apa.. buat bodo tau laa..

isk.. check kt folder bin application, oracle.dataacess tuh guna version lain, dlm c:\windows\assembly guna version lain.. apa perlu aku buat nih.. kang main godek.. hancur notebook nih..

berita terbaru.. shahira install oracle 1 hari.. run app.. pastu jln je.. mana aci.. huhuhuhuhuu

masalah oracle.dataaccess.dll nih dh selesai.. apa dah.. smlm dh try buat tak jln pn.. ari nih ok.. so dah tak de error yg 2nd tuh.. yg 1st still tak selesai lagi.. tp tau yg ref utk conn tuh ambik dpd F:\ tp aku ye ada kt C:\ mcm mana nk tukar ek.. still mcari solution lg.. nape org lain tak de error nih.. aku je yg ada.. ceh..

apa perasaan anda bila bawak kete auto

0 comments
13 Oct 2009 (Tuesday) 11.50 am

khas utk individu yg dah biasa bawak kete manual : apa perasaan anda bila bawak kete auto?

akhirnya, aku merasa gak mcm mana bawak kete auto, mula2 rasa cuak.. kaki kiri dah kena keraskan.. tangan kanan pun kena keraskan gak.. hehehhehe.. bawak mcm biasa je.. cuma jangan menggelabah... dan kena biasa diri sbb kete tuh org lain punya.. sure laa persekitaran tak sama mcm bawak kete sendiri kan..

ele.. bawak pn tak lebih 80 km sejam.. bawak pn mlm2 buta time org dah tido..

perasaan : aku rasa bangga.. sbb dah tak de istilah.. tak tau nak bawak kete auto.. apa2 pn manual still bagus dan pick up cepat.. bosan laa bawak auto walaupn senang.. sbb hidup tak sesenang bawak auto..

sbb dgn auto ko tak kan tau apa itu perasaan malu bila sampai kt lampu isyarat.. kete tiba2 mati sbb tak reti nak seimbangkan clash dan minyak.. dan org belakang dah start hon.. hehehhee.. best apa time tuh..

dan bila bawak auto tak kan merasa.. betapa cuaknya setiap kali ada bukit.. dan pernah berhenti kt tgh2 bukit tuh tiba2.. then bila nak naik semula.. kete mengundur balik.. cuak dan org keliling dah start pandang2..

aku tak ckp aku sukakan kesusahan.. tp benda2 yg susah tuh laa yg akan mengajar kita supaya jadi kuat dan tidak manja.. lain laa kalau ko lahir sebagai 'puteri'..

dan aku tak de laa ckp aku tak suka kesenangan.. semua org nak kan kesenangan.. dan kita patut cari kesenangan melalui kesusahan.. kalau ko dpt kesenangan tanpa perlu bersusah payah, sure aku bengang !! hehehhehee..

8 hari tanpa notebook

0 comments
13 Oct 2009 (Tuesday) 11.38 am

hidup aku hempeh.. masa dihabiskan dgn tido kt atas meja.. aku insan yg baik ok sbb walaupun tak de notebook still datang keje dgn hati yg berkobar2.. tapi selalunya perasaan berkobar2 itu banyak dihabiskan dalam mimpi.. hehehhee..

beli magazine pasal hiasan dalaman umah.. sgt membuatkan aku gila.. sbb sebuah rumah idaman memerlukan banyak duit.. nak beli magazine pn dah nazak.. apatah lagi nak buat betul2 deco nih.. benci tul..

aku nih banyak buat dosa laa.. erm.. otak pn tak berapa betul.. inikah perasaan kalau kita datang keje tapi tak de benda nak buat.. otak aku dah biasa menghadap coding dan semua masalah pasal coding.. so bila sehari tak berfikir sebagai programmer.. aku rasa otak aku mcm ada masalah.. inilah masa mcm nk buat freelance.. hehehhehe.. niat yang tinggal niat..

bebudak lain habiskan masa dgn membayar rm50 utk sesuatu yg tak pasti.. bg diaorg berbaloi kot.. asalkan korang bahagia.. hehehhehe..

ok ari nih baru ada notebook.. tp ada problem bila nak start buat keje nih balik.. so sikap malas nih berterusan setelah otak beku selama seminggu.. tolong.. otak aku perlu berfikir..

Tuesday, September 29, 2009

washine machine..

0 comments
29 Sept 2009 (Tuesday) 04.45 pm

Giliran wani cirit-birit, muntah dan demam, so pagi tadi temankan dia gi klinik.. mahal gila kalau bayar sendiri, rm28.. huhuhuhu tuh duit makan berapa hari tuh.. nasib laa dia sbb tak de panel.. kira aku beruntung kalau sakit tak perlu kuar duit..

sampai cheras buat keje sikit, pastu tgh hari balik umah.. belikan makanan utk wani.. sian dia.. tido je satu hari.. shira pn tak sihat gak.. harap2 jgn berjangkit kt aku dah le..

ptg gi survey washine machine.. kali nih nak cari auto plak.. hehehhee makin berumur.. makin malas utk benda yg leceh dan remeh.. sbb kalau basuh baju guna manual.. sure makan masa.. dan kena sabar menunggu.. so pegi laa kt courts mammoth (kalau dalam bm maksudnya gelanggang gajah.. hahahhahaha).

gi yg kt maluri.. sgt besar.. alang2 gi sana tgk laa semua benda kan.. erm.. kalau katil2 tuh mcm mahal je lebih.. kayu biasa je.. sofa pn sama.. keras tp mahal.. ingatkn harga murah laa.. sama je dgn kedai2 perabot lain..

hampir nak beli washine machine kt situ tp bila tanya delivery charge 49 hinggit.. huh rasa mancekik darah.. terus balik je.. dan nak try survey kt kedai lain.. rasa mcm tak bbaloi je harga sebuah washine machine + delivery charge tuh..

kalau tak fikir pasal syg duit or ada org tolong sponsor.. ambik je yg harga ribu2.. tp bila fikir pakai duit sendiri.. dan banyak nak guna untuk benda lain.. so kena betul2 gunakan duit yg ada dgn sebaik mungkin.. eh bukan ke aku mmg berfikir 10 kali kalau nak beli satu2 benda..

kt courts tadi sempat berangan2 utk sebuah rumah idaman.. ada 1 meja mkn yg mmg menarik perhatian.. 2000 je.. hehhehehe.. kena simpan duit nih kalau mmg nak benda2 mcm tuh.. istilah rumahku syurgaku.. mmg sgt berharap ada sebuah rumah yg sempurna utk hidup nih.. so tak de laa asyik tido atas lantai aje.. kalau kalau nk beli brg besar.. mesti berfikir.. kalau nak pindah mcm mana.. rasa tak larat nak pindah lagi.. sbb dpd kecik mmg asyik berpindah randah.. so pindah rumah adalah paling dibenci..

sbb pindah umah laa aku tak de kwn2 sekolah lama.. sbb dah lost contact.. sbb pindah umah laa.. buatkan sekolah jadi tempat asing.. sbb kwn2 pn dah lain.. suasana pn dah lain.. perasaan tak best.. dan buatkan spm aku hancur.. abaikan masa lalu yg tak best..

ok.. berusaha utk sebuah kehidupan yg lebih indah dan lebih sempurna.. walaupn ada kekurangan.. tp at least kita berusaha utk hidup kita kan.. dan teruskan usaha utk rasakan hidup nih ada makna..

setiap org ada pendapat dan pengertian utk sebuah kehidupan yg lebih baik kan?

Monday, September 28, 2009

raya dah abis..

0 comments
28 Sept 2009 (Tuesday) 04.27 pm

Seminggu raya. Perasaan sekarang = penat + syok. manusia nih banyak perasaan sebenarnya. aku pun sama. ada orang tanya aku tak bahagia ke? hehehhe soalan tuh sangat subjektif. jawapannya dah tentu bahagia tapi ada masa aku kadang-kadang down lagi2 bila berjauhan. sebab setengah daripada otak aku nih ada benda2 negatif yang selalu down kan aku. sangat tidak suka apabila aku jadi bukan seperti yang aku mau. hahaha abaikan perasaan aku. sebab aku bengong.

raya tahun nih macam tahun yang lepas2 gak. tak de baju raya. dah bertahun tak sediakan baju raya. bukan aku tak nak.. jauh di sudut hati aku teringin nak ada benda2 tuh semua.. but aku rasa macam raya tak de makna dah.. ada baju raya atau tak de sama je.. raya bagi aku sama je macam hari2 biasa.. betapa bezanya time jadi budak2 yg excited bila nak raya dan bila dah besar nih.. nih laa agaknya bila dah tak de ayah kot.. semua tak de makna.. hahahhaa..

raya nih aku tak masak apa2, kemas umah pun ala kadar, langsung tak sediakan duit raya, beli kuih utk atok dan pakcik je.. mak aku jual kuih so buat apa aku kena beli kuih lagi kan.. malam raya tuh tak tau nape, aku betul2 rasa tak sihat.. so malam raya semua orang masak bagai nak gila, aku just tido je.. sbb kepala aku betul2 berat.. pagi raya ada lodeh je.. tuh pun mak aku yang masak.. sian dia.. dia nak marah pun tak boleh.. aku siap cakap kat wani.. belajar2 laa masak.. tak kan nak harap aku je.. nanti kalau aku tak de.. macam mana..

pagi raya baru rasa ok sikit.. dan masak ayam masak merah.. tapi rasa agak manis.. aku masak tak letak gula pun.. aku pun tak tau nape mcm serba tak kena je.. bahan2 sama je aku letak mcm tahun lepas.. ke sebab kepala aku still bengong so masak pun tak betul.. nasib baik ada orang kasik lauk pauk.. banyak plak tuh.. 1st raya macam biasa pegi umah makcik dan pakcik yg paling dekat dgn umah..

malam tuh makcik aku daripada kl datang.. dan esoknya gi beraya macam nak gila daripada satu umah ke satu umah.. perut penuh dgn kuih raya.. poket gak yg kosong.. umur 26 thn still harapkan duit raya ke.. hehehhee.. teringat time budak2.. duit raya melimpah ruah..

hari ketiga duduk umah je sbb penat beraya tak hilang lagi.. aku sempat beli cat dan cat depan umah.. cuma touch-up mana yg patut.. nak suruh orang cat kan.. tak puas hati.. ade ke aku suruh mak aku cari org cat umah pastu dibantainya cat depan umah tuh color pink.. tak ke haru.. perempuan lain suka kot cat umah color pink.. tp bg aku rasa macam umah nak runtuh.. bukan tak suka pink tp rasa macam kelakar gila umah color pink.. rasa macam nk cat color putih je umah tuh.. mak aku siap perli.. ada ke orang cat pakai payung.. hehhehehe.. "panas laa ibu" wani pn cakap aku puteri lilin.. payung tak tinggal kalau panas.. hehehehe.. rasa macam comel je kan.. tangan kanan pegang berus cat.. tangan kiri pegang payung.. comel laa tuh.. hehehhee..

ari sabtu gi beraya kt segamat.. aku drive sorang2.. mmg sgt penat.. penat gila.. nih lagi satu.. setiap kali datang umah orang siap kena paksa makan nasi.. perut aku memang bengong.. dgn air gas nya.. dgn kuihnya.. last2 adik lelaki aku yg 2 org tuh cirit birit dan muntah2..

balik kl semalam.. boleh ke adik aku yg sorang tuh muntah dalam kereta.. uwekk.. aku kena tahan nafas.. rasa nak join muntah sekali je.. gila betul time tuh.. rasa macam perjalanan balik kl tuh jauh gila.. setiap kali mesti stop kat kawasan rehat.. jalan 1 jam.. berhenti.. jalan lagi.. berhenti lagi.. otak aku memang dah pening gila.. tapi tawakal dan drive aje slow2.. akhirnya selamat balik kl..

raya tahun nih? setiap orang ada cara tersendiri nak sambut dan bahagia dgn cara masing2.. :)

Tuesday, September 15, 2009

You belong with me

0 comments
You're on the phone with your girlfriend
shes upset.
Shes going off about something that you said
'Cuz she doesn't, get your humor like I do...
I'm in the room
It's a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesn't like
and she'll never know your story like i do
But she wears short skirts
I wear T-shirts
She's cheer captain
And I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up
And find what you're looking for has been here the whole time
If you could see that I'm the one who understands you
been here all along so why can't you see, you
You belong with me
You belong with me
Walkin' the streets with you and your worn-out jeans
I can't help thinking this is how it ought to be
Laughing on a park bench, thinking to myself
Hey isn't this easy
And you've got a smile that could light up this whole town
I haven't seen it in a while since she brought you down
You say you're fine
I know you better then that
Hey whatcha doing with a girl like that
She wears high heels
I wear sneakers
Shes cheer captain and
I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time
If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see
You belong with me
Standing by and waiting at your back door
all this time how could you not know
Baby....
You belong with me
You belong with me
Oh
I remember you drivin' to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh
When you know you're about to cry
And i know your favorite songs
And you tell me about your dreams
Think I know where you belong
Think I know it's with me...
Can't you see that I'm the one who understands you
Been here all along
So why can't you see
You belong with me
Standing by and waiting at your back door
All this time
How could you not know
Baby you belong with me
You belong with me
You belong with me
Have you ever thought just maybe
you belong with me
You belong with me...

Friday, September 11, 2009

makan-makan kat thaharah

4 comments
12 Sept 2009 (Tuesday) 10.26 am

awal2 eyan dah declare hari jumaat adalah hari kelepasan.. susah betul nak tunggu eyan free.. so apa lagi.. plan bukak posa sesama dgn budjet yg ciput.. hajat di hati nak ajak diaorg mkn kt tajine.. tp dapat mkn kt thaharah pn jadi laa.. lama gak tak mkn kt sana..

so hari jumaat.. booking tempat kat thaharah.. dan book mknan macam2.. tomyam, sup cendawan, ayam masak gajus, sotong sambal, daging bakar, daging goreng kunyit, ayam masak kunyit, kailan ikan masin, kerabu kangkung dan sirap selasih.. fuh mcm mkn buffet.. mknnye 6 org, tp mknan penuh 1 meja..

memasing sampai thahara pn lmbt sbb jln sgt jem.. mmr2 jem teruk gila.. masin tul mulut kak emy kata semua org nk balik kampung, confirm jln jem.. aku mcm dah psiko duduk dlm kete.. kak emy yg bawak kete kat depan kitaorg dah mengadu kaki penat.. class kete dia keras.. nih laa bahana bila bawak kete manual.. confirm kaki lenguh kalau jem.. aku? terpaksa meredah dalam kesenyuman.. sambil membebel benda yg tak pasti sbb nak tak mau tensen menghadap jem.. sian laa shira kena melayan bebelan aku...

sampai thaharah.. dan azan pn.. terus berbuka dgn penuh lahap.. tak sempat ambik gambar pn.. kesimpulan mmg sgt puas hati.. cuma sup cendawan tak blh tanding purnama merindu laa..

eyan kata hari tuh hari bahagia dia.. ye laa.. mknan depan mata semua sedap2..

Friday, September 4, 2009

makan-makan..

5 comments
04 Sept 2009 (Tuesday) 03.38 pm

plan nk bukak posa sama2.. dpd minggu lepas dh plan.. dan cari tempat.. akhirnya semua org setuju mkn kt shogun.. mula2 ragu gak sbb apa je yg ada kt tempat tuh kan.. kena ke dgn selera mkn kitaorg.. kenyang ke..

so last2 minit ramai gak laa yg tarik diri.. sbb ada yg kete rosak.. yg lain ada reason tersendiri.. aku? nasib aku baik kot..

so awal2 lg dh kuar dpd cheras dan balik umah.. sbb kena ambik wani kt ampang park.. mula2 mcm tak nak bawak dia.. tp fikir2 balik kesian kt adik aku yg sorang tuh.. so bermula laa perjalanan meredah kesesakan jalan raya.. mmg sgt byk kete.. dan kena bersabar.. nak cilok tak berapa reti.. lgpn shahira ikut aku.. kang ada terpisah.. lg susah..

siap beli air minuman kt 7 e lagi.. sbb takut tak sempat sampai ou sblm berbuka.. tp akhirnya sampai kt destinasi dgn selamat.. eyan awal2 dah sampai... dan ckp kt kitaorg mkan sgt byk..

aku dh start excited.. sebenarnya dh excited awal2.. sbb shira dan eyan dah research dan bg aku tgk org lain punya blog pasal makan-makan kt shogun nih.. erm.. mmg menarik..

sampai kt shogun terus terpandang mknan yg sgt byk.. bila nk gi ambik.. rasa mcm rambang mata.. dan tak tau nak start dgn apa.. semua nak.. hahahahha..

selalu rambang mata bila gi shopping je.. sbb nak semua baju.. tp rasa2nya nih 1st time kot aku rambang mata sbb mknan.. hohohohohoho.. tetiba jadi eyan.. konsep eyan.. "mknan menggembirakan eyan".. konsep aku "shopping menggembirakan aku"

time bukak posa.. mmg masing2 diam tak terkata.. sbb menikmati mknan.. aku mkn dgn lahap.. rasa2nya dlm 10 minit je kot.. dah abiskan mknan 1 pinggan.. perut pn mcm penuh.. ajak eyan gi surau dulu.. sbb nak relexkan perut sebelum nk belasah mkan yg lain2.. byk lg tak ambik tuh..

balik dpd surau.. start merewang2 mencari mknan.. last2 tak tau nk pilih apa.. sbb rambang mata.. last2 mkn dpd pinggan org.. hehehehe tabiat buruk aku.. mknan org selalu je nampak sedap.. ke aku psiko.. hehehehhehee.. suka ikut eyan gi cari mknan.. sbb eyan suka bertanya dan dia tau apa yg sedap.. dan apa yg tekak tak blh terima..

oyster je yg aku tak ambik.. tuh fear factor tuh.. cukup laa thn lepas dah merasa kelembikkan benda tuh.. sekali cukup laa.. sekadar lalu dan tgk je laa benda tuh..

dlm pukul 9 lebih semua org dh nk blk.. aku still tak puas mkn lg walaupn perut mcm nk pecah.. tp apa blh buat.. terpaksa laa balik gak.. walaupn tak puas lg.. terpaksa..

kesimpulan.. semua sedap.. sushi tuh biasa laa kan.. sup2.. dim sum kesukaan.. tp tak blh mkn dim sum byk sgt.. sbb byk gila mknan lain lagi.. semua ada.. tomyam pn ada.. so shira tak de laa sedih sgt.. sbb di mana2 mesti ada tomyam.. minah tomyam nih.. laksa je tak de.. hehehhehee..

rasa sgt berbaloi.. dan nak pegi lagi !!

Wednesday, September 2, 2009

warna-warna cinta

0 comments
Warna-warna cinta..
Yang terlukis di hatimu..
Semat pada senyuman dan tangismu..
Agar mewarnai..
Jiwamu yang tulus..
Seperti sang pelangi selepas gerimis..

lagu di hati..

0 comments
01 Sept 2009 (Tuesday) 12.00 pm

Hati berlagu riang..
Kerana dia ada..
Sentuhan itu menghangatkan hati..
Dingin itu tidak terasa..
Sedetik itu bersamanya..
Tanpa kata.. hanya pandangan..
Masa terus berlalu..
Biarkan perasaan ini tersimpan..

Namun.. masih tercari-cari..
Sinar cahaya yang ikhlas..
Turun bersama hujan..
Sehening suasana sunyi sepi..
Kadang-kadang keseorangan..
Mampu bertahankah perasaan ini..

Kemilau cinta itu di dadaku..
Terus segar dan subur..

Thursday, August 27, 2009

puasa dah..

0 comments
27 August 2009 (Thursday) 04.28 pm

Exam dah lepas.. mcm 1 beban dah lepas..
dan masih ada beban yang masih menggunung di bahu..

hopefully duit aku mencukupi hingga thn depan.. asalkn jgn terlebih budjet.. ok yati amalkn hidup serba sederhana.. sure akan cukup..

pejam celik.. dah puasa.. pejam celik.. esok dh raya.. pejam celik.. umur pun dah makin meningkat.. tp still tak rasa apa2.. cuma rasa la semakin hari rasa beban dan tanggungjwb makin besar..

kan best kalau still kecik dan still budak2.. tak perlu fikir pasal masa depan.. tak perlu fikir pasal duit cukup ke tak.. dan tak perlu fikir apa2.. just tau sekolah dan main je..

still dengar lagu yang sama sejak sebulan dulu.. rindukan zaman2 hepi.. and rindukan semuanya..

ikan di laut..

0 comments
27 August 2009 (Thursday) 04.19 pm

ikan di laut.. asam di darat.. dalam periuk bertemu jua..

erm.. satu jawapan yang membuatkan aku terdiam.. dan berfikir sejenak..
masih tak dapat nak tangkap apa yang dia try katakan..
aku cuma tahu iklan petronas tuh je..

mungkin perlukan ruang untuk bernafas..
semakin banyak bertanya..
semakin banyak yang aku tahu..
dan secara sedar atau tak sedar..
aku tau semua ini bukan senang..
dan bukan senang nak terangkan sesuatu kpd seseorg..

try utk berterus terang..
tp tak berjaya..
satu paksaan.. atau untuk penjelasan..

atau terus biarkan masa ini berlalu..

Tuesday, August 18, 2009

sesuatu yang terjadi..

0 comments
18 August 2009 (Tuesday) 04.35 pm

erm.. banyak contoh daripada keadaan sekeliling oleh kita nampak dan lihat.. ada yang sedih.. dan ada yang hepi.. bila kita tengok keadaan orang yang malang kita akan sedih.. sedangkan itu cuma putaran alam..

banyak kisah sudah diceritakan.. bagaimana penceraian dalam rumahtangga berlaku.. dan suami ada perempuan lain.. doakan yang baik-baik untuk orang itu.. dan jangan bersedih atas ketidakjujuran itu.. mungkin Allah dah peruntukan kebahagiaan yang lain untuk anda..

aku sentiasa berharap kebahagiaan itu selama2nya.. tapi rasa2nya dalam hidup nih banyak yang duka kan.. just doa banyak2 supaya hati kita teguh dalam menghadapi dugaan hidup.. sebab kita berusaha untuk kebahagiaan itu.. tapi apa yang telah tertulis dan ditakdirkan.. terimalah dengan hati terbuka..

sebak bila fikirkan bagaimana seorang wanita boleh tabah apabila seorang lelaki curang dan memilih perempuan lain sebagai teman hidup.. kita sebagai manusia memang tak boleh nak nafikan jodoh itu di tangan Allah.. jika tiada jodoh untuk kita.. percayalah.. ada bidadari yang menunggu di sana..

Monday, August 17, 2009

kasut itu bernama rio

0 comments

17 August 2009 (Monday) 05.58 pm

aku beli jugak kasut itu.. beli tanpa berfikir panjang.. sbb memang dah lama aim nak cari yang macam itu.. tapi kasut itu cuma salah satu daripada wish list yang memang tak de penghujungnya..

dan kasut itu bernama rio.. cuma ada color merah dan kuning sahaja kat outlet tuh.. so aku pilih merah.. walaupn agak susah nak matchkan dengan baju sbb bukan boleh pakai dengan semua baju.. but aku beli gak.. at least hidup aku ada color merah.. eh.. bukan aku suka hijau ke.. tapi tak pernah beli kasut color hijau.. kasut color hijau ada jugak dalam salah satu wish list aku.. huhuhuhuu..

sangat selesa.. tapi still tak boleh pakai kalau nak window shopping dpd pagi ke malam.. tak pe kita aim lagi kasut akhir bulan nih.. hehehee banyaknya benda yang kau aim, yati..

dan sbb tak mahu nak pakai high heels lagi.. sebab sayangkan diri.. kalau sakit tulang belakang aku gak yg susah.. lelaki cuma pandai cari perempuan lain je kalau kita sakit... huhuhuhu..

aku anggap macam hadiah kemenangan.. sbb lulus exam.. tapi macam takut.. sbb minggu depan ada exam lagi.. ok chaiyokk !!

semalam macam hari yang panjang tapi masa rasa berlalu sangat cepat.. yang penting aku kena buli.. tapi aku tak boleh benci dia.. cuma ada ubi ada batas.. aku jarang biarkan diri aku dibuli..

ada ke dia parking kete kat tepi dinding.. so aku tak blh keluar.. kena merangkak ke sebelah tempat duduk satu lagi.. ingat comel ke buat aku macam tuh.. malu kat orang yang lalu lalang, huhuhuhu..

tak tau apa yang aku rasa.. cuma tiba-tiba tersenyum bila ingat balik..

Wednesday, August 12, 2009

apa kau nak buat bila dah tua nanti..

0 comments
12 August 2009 (Tuesday) 05.59 pm

ada seorang kawan memutarkan persoalan nih.. insyallah umur akan panjang.. apa maklamat kau hidup kat dunia nih.. nak duit? nak kaya? nak kemewahan?

duit tak menjamin apa-apa.. kalau kau banyak duit tapi kau buang saudara.. tak guna gak kan..

apa cita-cita aku? sepanjang aku hidup nih.. sangat berharap aku hidup dalam lindungan-Nya.. hidup dalam keredhaan-Nya.. sebab kalau hidup tanpa memikirkan akhirat.. kita akan lost.. totally lost.. dan akan hidup dalam kegelapan..

aku just makan gaji untuk sara hidup.. kalau simpan duit banyak2 tapi tak bayar zakat pun dah kira dosa kan.. banyak benda yang boleh buatkan kita berdosa.. antara sedar dengan tak sedar.. macam sakitkan hati orang dan mengumpat.. cuma kalau boleh elakkan.. elakkan laa benda-benda yang menuju kepada dapat dosa nih.. aku rasa aku dah banyak sangat buat dosa.. macam tak tertanggung.. pahala plak sikit je.. so hopefully aku dapat banyakkan pahala aku..

bila dah tua aku just perlukan ketenangan.. nak duduk kampung.. buat pahala banyak-banyak.. aku bukan manusia sempurna.. betapa susahnya nak dapatkan keredhaan Allah.. sedangkan banyak benda yang kita buat menyumbang kepada kemurkaan-Nya..

masuk syurga jadi idaman semua orang.. so apa yang perlu kita buat.. banyak-banyak laa buat kebaikan di dalam dunia yang penuh hiprokrik nih..

aku adalah aku.. aku try ubah jadi seorang yang best di mata Allah.. tak pe laa orang kat dunia nih tak pandang aku.. yang penting aku berjaya di akhirat walaupun pahala tak banyak mana..

Tuesday, August 11, 2009

study mode

0 comments
12 August 2009 (Tuesday) 02.02 pm

ari sabtu nih ada exam.. so nasib baik laa jaga system je.. so semua masa lengang yg ada dihabiskan dengan study untuk exam nih..

huhuhuhu.. agak lama tak study.. otak mcm dah berkarat nak study.. baca soalan pun tak faham.. apa lagi kena hafal laa kalau tak faham.. kalau tak macam mana nak lulus.. kena pass sekurang-kurang 35 dpd 40 soalan.. tuh kak emy yang cakap.. kalau salah kena bang kak emy.. hehehehe..

benda nih nampak macam tak susah.. semua macam teori je.. tapi bila tak buat praktikal.. agak payah laa..

apa2 pn chaiyokk !! kak emy kata ada elaun.. huhuhuu kak emy selalu memberikan harapan palsu.. apa2 pun peluang bukan datang selalu.. belajar benda baru sepaya tak jadi macam katak bawah tempurung..

duduk sebelah kak emy nih ngeri laaa.. dia bukak gambar yang ngeri..

Monday, August 10, 2009

sepang dan shopping

2 comments
11 August 2009 (Tuesday) 12.43 am

Comel tengah gigit aku.. sgt sakit.. tak tau apa yang dia geram.. tak faham betul perangai kucing aku yg seekor nih.. suka sgt menggigit.. gigit tangan laa.. gigit kaki laa.. kalau tengah tido malam2 buta pun nak gigit gak.. nasib laa.. abis calar balar tangan aku dibuatnya..

Sabtu lepas pegi tengok kete racing kat sepang.. selalunya tengok kat tv kan.. nih aku tengok real.. sangat bising.. pekak sekejap laa.. tapi memang feel laaa.. Cuma macam tak de mood sebab aku sorang je perempuan dan yang lain lelaki.. atau ada sebab lain.. memang tak de mood walaupun benda tuh sangat excited.. susah jadi perempuan nih.. sebab mood selalu bertukar2.. mungkin kalau ada shira atau wani mood aku akan jadi lain kot.. hahahhaa.. rasa lain ok kalau spend time dengan orang yang dah rapat berbanding habiskan masa dengan seseorang yang kau kenal tak sampai setahun.. bila tak serasi lagi macam nih kot.. hopefully boleh ngam dengan cepat.. kalau tak, aku akan rasa aku seorang yang kaku.. dan bosan..

Dan hari berikutnya pegi sg wang.. sahaja aku pegi sg wang untuk beli belt aje.. last2 beli beg satu, scaft satu, dan baju 4 kt times square.. hehehe.. sebab sangat rambang mata.. memang laa baju tak branded tapi sangat murah.. sangat cantik.. sangat remaja.. mata memang dah naik juling sebab macam nak beli satu time square tuh bawak balik umah..

Daripada sogo, jusco, klcc dan sekarang times square.. semua ada pro and kontra.. yang penting kena pandai pilih baju laa.. bagi aku baju mahal2 pun tapi tak unik pun.. Cuma mungkin selesa dipakai kot.. tp kat times square.. yang penting rasa remaja.. shira pun cakap benda yang sama..

Aku tak tau aku suka baju yang macam mana.. sebab apa yang berkenan pada mata aku, itu yang aku beli.. dan aku tak hadkan jenis baju yang macam mana aku patut beli.. asalkan selesa dipakai dan sesuai dengan diri aku.. tapi kadang bila jumpa baju.. semuanya sesuai untuk orang yang tinggi2 je.. kalau aku tinggi kan bagus.. boleh pakai apa je.. semua kena.. tapi sekarang nih aku belasah je apa pun.. apa2 pun kena mintak pandangan shira dulu.. kalau dia kata ok.. aku beli.. shira dah macam perunding imej aku plak.. dia pun selalu mintak pandangan aku..

Rasa tak sabar nak tunggu akhir bulan nih.. sebab aku nak beli berpuluh2 pasang baju.. ala.. sehelai t-shirt pun Cuma 10 hinggit je.. paling mahal pun dalam lingkungan 20 hinggit or 30 hinggit.. so tak pe kan beli banyak-banyak.. lepas beli baju baru ngadu kat kak emy dan eyan cakap tak de duit.. hehehehhee benda biasa..

Dalam almari mesti ada baju baru dengan tag yang tak bukak lagi.. sebab kalau tak de rasa macam dah tak de baju nak pakai.. sedangkan baju dah penuh dalam 2 almari.. ok still tak cukup lagi.. tak tau bila boleh ubah habit yang tak bagus ini..

Semua orang dah tido.. tapi aku tak nak tido lagi.. dan still melalut lagi..

Sunday, August 9, 2009

hubungan jarak jauh..

0 comments
10 Aug 2009 (Monday) 12.19 pm

erm.. sape percaya hubungan yg berjarak jauh nih? aku? aku tak pernah percaya hubungan mcm nih.. tapi.. ada sesuatu yg aku percaya..

ok kalau start sesuatu perhubungan melalui alam maya, mati2 aku tak akan percaya.. satu nun duduk kat utara, satu jauh kat selatan. macam tipu je kan kalau kata sayang tapi dalam masa yang sama layan perempuan atau lelaki lain.

tapi banyak benda dan situasi yang aku dah tengok.. aku pun pernah mengalami benda yang sama.. aku pernah couple dgn somebody.. ari2 dating.. ari2 tengok muka yang sama.. sampaikan tak de space untuk family dan diri sendiri.. one day aku terfikir pasal family dan nak spend time dgn mak aku.. time tuh aku still study dan cuti semester.. 2 bulan gak cuti.. aku bila cuti jarang nak keje.. tau nak berpoya2 je.. hehehe.. so aku cakap kat dia yg aku nak balik sebulan sbb memang dah lama gila aku tak balik kampung..

so aku pun tinggalkan dia kat kl sorang2.. aku ingatkan aku dah kenal hati budi dia.. dan tau dia akan setia kat aku.. (kot..) tapi tak tau nape time kat kampung hati aku mcm tak best je.. ada satu perasaan pelik.. tanpa bagitau kat dia.. aku pun balik kl.. balik senyap2.. ingatkan nak suprisekan dia..

then aku jumpa kawan aku yang lain.. diaorang sampaikan berita yang cukup hangat.. mmg aku yg suprise.. dia dating dgn orang lain.. sangat terkejut.. sampaikan aku mengamuk satu rumah tim tuh.. abis pinggan mangkuk pecah.. katil.. almari semua tunggang langgang.. time tuh darah muda.. kalau aku marah dan mengamuk memamg abis laa.. kawan aku gak yang cool kan aku.. suruh aku siasat dulu..

siasat punya siasat memang terbukti dia ada orang lain.. bila bersemuka aku tanya baik2.. sure tak akan mengaku kan.. sebaliknya aku plak yang dipersalahkan.. apa hal.. ok aku bagi can.. sekali lagi ko buat hal.. alamatnya selamat tinggal laa..

dia tak mau lepaskan aku.. tapi dalam masa yang sama ada perempuan lain.. apa hal still nak simpan aku.. aku memang merana laa time tuh.. tapi semua tuh macam ada hikmah laa.. sebab start daripada situ aku ubah cara hidup aku.. ubah cara pemikiran aku.. hampir 100% aku ubah diri aku yang sebenar..

bagi aku semua nih bergantung pada hati.. kalau kau duduk 2 meter daripada orang tuh pun.. tapi orang tuh memang berperangai buaya.. kau still kena main punya.. tapi kalau memang jodoh kau.. jauh macam mana pun dia still akan balik kat kau..

bukan setakat jauh je dugaan yang kau kena tempuh dalam hubungan nih.. banyak lagi dugaan yang kau kena tempuh di dalam mengeratkan sesuatu perhubungan.. kau dah kawin pun belum tentu kau akan hidup bahagia selamanya.. hidup nih ada pasang surut.. terpulang pada diri... kena pandai2 kawal hubungan tuh..

jauh tuh adalah salah satu penyebab untuk kau cari orang lain.. bagi aku kita tak akan puas dengan apa yang kita ada.. sebab manusia memang mcm tuh.. samada kau dikecewakan atau kau kecewakan hati orang lain..

aku dah tak percayakan apa2 sekarang nih.. aku percayakan diri aku je.. kadang2 aku pun boleh keliru dgn kata hati aku.. apatah lagi dgn keadaan sekeliling yang cukup merimaskan aku.. kadang2 hati aku nak benda lain.. tapi keadaan memaksa aku untuk buat keputusan yang hati aku tak mau..

jawapan kepada semua persoalan nih..

bila kita buat sesuatu untuk diri dan kepuasan diri.. benda tuh tak akan kekal lama.. sebab kepuasan manusia tidak terhad.. sebab bila kau sayang seseorang semata2 untuk keseronokan atau untuk disayangi.. sayang tuh tak akan lama.. sebab bila kau jumpa orang lain yang lebih bagus, kau akan pergi dan tinggalkan semua sayang tuh mcm tuh aje.. mcm tak de perikemanusiaan..

tapi bila kau sayang seseorang kerana mengharapkan keredhaan-Nya.. kau mengharapkan kehadiran seseorang supaya hidup kau akan lebih tenang dan untuk mengelakkan maksiat.. secara automatik.. kau akan harung semua dugaan tuh.. kau akan terima orang tuh walau apa pun kelemahan dia.. sebab kau tau bersyukur somebody telah dicptakan untuk kau.. ingatkan Allah walau apa keadaan sekalipun.. dan kau akan relex dan cool dalam membuat sebarang pencaturan.. so sayangilah seseorang kerana Allah.. kerana matlamat hidup di dunia adalah akhirat.. tak guna kau dapatkan kasih sayang seseorang sedangkan tak de sayang daripada Allah..

aku bukan alim.. tapi bila fikirkan apa yang aku buat hanya kerana Dia, hati aku akan lebih tenang.. lebih damai.. dan rasa hidup nih lebih bermakna dan bukan kosong..

di mana kau berpijak, di situlah tempat kau..

suatu hari bernama isnin..

0 comments
10 Aug 2009 (Monday) 10.22 am

Hari nih isnin.. ok semua orang tau.. tp kt sini tak de sesape.. ada zulham dan ira je.. mana pegi semua org nih.. gini laa gayanya bila project dh abis.. semua org bersepah2.. tak tau kena campak gi mana..

aku doa kena campak gi brunei.. tp nampak gaya mcm tak blh pegi je.. sekarang nih mcm serba salah.. hati aku terbahagi 2.. kena berkorban atau kena berkorban gak.. huhuhuuhu..

tak semua benda kita blh dapat dalam satu2 masa kan.. tanya pada diri.. apa yg paling penting sekarang nih.. tentu laa dia kan.. aku bengong sekarang ini.. sbb benda ini sgt menganggu.. mcm jatuh cinta gak situasi aku skrg nih.. makan tak lalu.. tido tak lena.. muka monyok je.. huhuhuhuu..

aku ikut peredaran waktu je laa.. tak larat nak buat keputusan sekarang nih.. di mana aku berpijak.. di situ laa aku berada..

baik aku buat keje atau tgk blog orang lain yg boleh menghappy kan aku..

Wednesday, August 5, 2009

buah hati..

3 comments
05 Aug 2009 (Thursday) 05.41 pm

buah hati.. tetiba fiza dtg sambil senyum2.. setelah 11 hari tak berjumpa.. apa yg fiza sampaikan betul2 buatkn hati aku berbunga.. mcm bunga yg tiba2 kembang di petang hari..

at least dia ckp something kt fiza.. walaupn dia tak cakap apa2 kat aku.. it's ok for me.. asalkan dia faham apa yg aku rasa.. dan aku tau apa yg dia fikir..

tak banyak yg aku harapkan.. hope semua nih berjalan dgn ok dan ikut kehendak aku.. dah penat nak fikir benda2 nih lagi.. susah nak jumpa lelaki yg betul2 ngam dgn kita..

jumpa seseorg.. bercinta bagai nak pecah dunia.. ikut je kehendak org tuh.. last2 putus.. dah penat ok..

selalunya pilihan aku salah.. tp doa byk2 kali nih tak salah lagi.. jangan pisang berbuah berpuluh2 kali dah laa.. kena selalu ingatkan diri.. hati2 dgn apa yg dibuat..

aku buah hati dia.. dia jantung hati aku.. ok tak?

Thursday, July 30, 2009

hidup semakin payah..

0 comments
30 July 2009 (Thursday) 05.34 pm

makin lama hidup.. rasa macam makin susah.. chit chat dgn trainer tadi.. dia kata soalan exam utk course nih adalah berunsurkan simulasi.. huhuhuhuu tak de A, B, C atau D.. ini kalau tak tau.. mmg tak blh tembak.. hhuhuuhuhuuu..

mcm mana nak pass exam nih... bila dah berumur 27 tahun.. belajar adalah satu benda yg paling malas utk dibuat.. nak harapkan experience.. huhuhuhuuu baru setahun jagung..

oiiii.. masalah aku masih tak settle.. kena buat langkah drastik nih..
ok fikir positif.. "alangkah senangnya hidup ini"

miss him so much.. sedangkan baru jumpa semalam.. iskkkk..

Saturday, July 25, 2009

dia seorang penebat elektrik..

2 comments
25 July 2009 (Saturday) 05.12 pm

ada pencawang elektrik.. ada orang yg kejenya berkaitan dgn nak tahan aliran elektrik tuh..

start laa imiginasi yg orang tuh pakai baju penebat.. then panjat pencawang tuh dgn susah payah.. peluk tiang elektrik tuh kuat2.. pastu bulu roma semua naik sbb aliran elektrik..

rupa2nya.. dia hanya naik pencawang tuh dan nak tukar penebat tuh je..

ok..

Friday, July 24, 2009

what are u doing

0 comments
24 July 2009 (Friday) 03.32 pm

erm.. seminggu ini kejenya berjalan2.. ari nih br nak stay 1 tempat.. dgn rotex kete yg dah mati.. still berjalan2.. gi shah alam laa.. putrajaya laa.. port klang laa..

ok dgn niat.. sahaja aku berjalan2 utk dptkn claim.. hehehehhee blh buat ayat mcm nih ke.. sbb aku mmg perlukn duit skrg nih..

ok masalah still tak settle lg.. mcm malas nk berfikir.. yg itu biarkan.. huhuhuhuu tabiat yg paling buruk adalah melengah2kan sesuatu perkara.. ok abaikan..

last week ada dept meeting.. mmg angin laa.. kesimpulan ialah jgn siapkan project on time.. sbb insentif anda akan tergantung selama 2 thn.. hak yg tak disempurnakan.. jwb laa kt tuhan esok.. malas nak fikir.. kalau ada rezeki ada laa.. kalau tak makan nasi dgn kicap je laaa.. huhuhuhuu

mungkin sbb ada ulser dlm mulut nih buatkan hati aku beku.. abaikan benda2 penting dan mcm tak berlaku apa2.. hati aku dh jd keras.. dah mcm batu..

cuma kedatangan comel buatkan aku rasa hidup nih ada sesuatu.. dan ada benda yg nak disibukkan.. walaupn kucing color oren tuh dah kencing atas tilam aku.. huhuhuhuhu.. so at least mencuci tilam adalah salah satu benda yg blh buatkn stress aku berkurang..

aku kan tak stress dan jarang fikirkan pasal tensen.. tp benda2 kecik mcm ulser dlm mulut dan tpaksa mkn sampai satu jam stgh adalah benda2 yg buatkn aku tertanya2 mcm nih ke kehidupan aku setelah nikmat tuh ditarik.. huhuhuhuu.. ok kata mau turun 2 kg.. so sakit yg diberi pn ada hikmahnya kan.. so semua baju kurung dan seluar2 aku dh mengembang semacam.. mcm kena cari baju lain je kan..

dh tak tau apa yg aku nk.. semua aku nk..

Wednesday, July 15, 2009

kehendak tidak terbatas

5 comments
16 July 2009 (Thursday) 10.19 am

satu perangai buruk aku adalah mempunyai kehendak tidak terbatas.. aku tau aku tak mampu.. tp aku nak jugak walau apa cara sekalipun.. usaha tangga kejayaan kan.. walaupn tidak mampu tp bila fokus akhirnya kita akan dpt apa yg kita nak.. hehehhehee..

beli magazine impiana dapur.. dan dapur yg aku nak berharga berpuluh2 ribu.. ehem.. batuk2 sikit.. bila fikir2 balik rasa tak mampu.. tp kehendak tidak terbatas aku mengatakan aku mampu.. tp kena berusaha sikit laa..

dan masih pening memikirkan apa 1st step yg patut aku buat.. ataupn kena relex dan tarik nafas perlahan2.. dan say no kat dapur tuh.. kau apa hal, yati.. selalu mempunyai impian yg tah dapat atau tak..

huhuhuuhu hidup kalau tak de impian baik tak perlu hidup kan.. matlamat ko sgt besar, yati.. selagi tanamkan impian yg besar2.. so ko akan try move dpd kedudukan selesa yg ko ada skrg nih.. selesa... kehendak tidak terbatas.. atau hidup dgn stress memikirkan kemampuan ko.. erm.. fikir lebih dalam.. dan dgn dalam..

ok aku tak blh selesaikan masalah kehendak tidak terbatas aku skrg nih.. sbb tgh berkobar2.. tgk laa 2 tahun akan dtg mcm mana.. still nak dgn dapur tuh atau tukar fikiran dgn fikir benda lain yg lebih realistik..

nape laa berfikir benda2 mcm nih.. dah terlalu senang ke hidup ko, yati?

Monday, July 13, 2009

project dah siap

3 comments
14 July 2009 (Thursday) 10.00 am

yuhuuuu project dah siap.. fiza laa org yg paling tersenyum.. senyum sampai ke telinga.. hehehhee.. patut fiza open table nih.. hehhehehee..

hepi laa bila project dah siap.. semua kesusahan dan kepayahan mcm dah terbang ditiup angin.. kira bbaloi laa sbb buat project nih sampai abaikan rumah dan tido, tp yg penting kitaorg tetap enjoy dan bersuka ria..

kepuasan dlm diri bila buat sesuatu dan kita berusaha utk mcapainya.. kalah atau menang bukan soal utama.. yg penting kepuasan.. hohohoho so blh berjoli selama sebulan..



selagi berusaha dan abaikan ckp2 negatif org nih.. org akan sentiasa dengki tgk kejayaan kita.. so lantak laa dgn diaorg kan.. diaorg bukan tau kita susah mcm mana.. mkn ke tak mkn.. tido ke tak tido.. hidup tunggang telanggang ke.. yg penting kita hidup utk diri kita dan abaikan org2 yg menyampah itu.. mereka tau apa? suka ckp besar mcm benda tuh besar sgt.. sedangkan hadapi dgn cool je laa.. ckp bukan main hebat tp bila tgk balik.. ala.. benda kecik je.. ko blh selesaikn dgn sepetik jari je.. ko ckp tak blh buat tp sebenarnya ko yg tanamkan dlm hati yg ko tak blh buat benda tuh.. (arghhh.. aku dah merepek.. sbb tak puas hati terhadap org yg buat sesuatu perkara tuh nampak gempak dan mcm tak de solution.. sedangkn solution tuh depan mata je.. apa yg kitaorg hadapi lebih besar dpd masalah ko).. ok stop..

lucky

0 comments

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday



ada org tanya aku suka lagu mcm mana.. dan jawapan aku ialah sbb lirik lagu.. lagu yg blh naikkn semangat kita.. yg blh buat kita fresh dan segar.. sbb bila aku down aku suka dengar lagu yg mampu buatkn aku tersenyum.. so tak de laa asyik nk masam muka je kan..

lagu kt atas nih salah satu lagu yg blh aku dengar beratus2 kali.. lagu nih aku dah dengar sejak seminggu lepas tanpa henti dan tanpa bosan..

Thursday, July 9, 2009

training atau resign..

1 comments
09 July 2009 (Thursday) 4.44 pm

schedule utk training dah kuar.. harus pilih antara 2.. nak resign dan dptkn keje lain yg memungkinkan dpt salary lebih.. atau nak training utk kerjaya nih..

erm.. aku akan pilih this training.. dan terpaksa menunggu lagi.. dan terpaksa berkorban.. walaupun sekarang ini air ada kat bawah hidung tp masih boleh bernafas lagi kan.. kesusahan demi sebuah masa hadapan.. risiko yg perlu diambil.. tp still boleh berfikir semasak2nya..

Wednesday, July 8, 2009

sejak bila aku jd positif

0 comments
09 July 2009 (Thursday) 12.06 pm

erm.. blh kata aku seorg yg positif ke? bukan setakat blh kata je, aku mmg nak jadi seorg yg positif, positif dan selalu positif..

dulu aku bukan mcm nih.. sgt bbeza.. dulu aku pentingkan diri.. tak pernah fikir pasal orang lain asalkn kehendak aku tercapai.. dan aku mmg selalu ckp lepas.. agaknya berapa byk org terasa dgn aku ek?

dulu aku sgt negatif sampaikan ada 1 tahap, hidup nih blank dan aku nak bunuh diri.. itu tahap paling kritikal dlm hidup aku.. lepas tuh.. perlahan2 aku bangkit.. tanamkan benda yg positif dan hasilnya inilah aku yg sekarang..

bila aku toleh ke belakang.. aku masih blh tersenyum dgn apa yg aku ada sekarang.. :)

sory

0 comments
09 July 2009 (Thursday) 11.48 pm

ada orang terasa dgn apa yg aku ckp.. tiada kata yg dpt diucapkan selain mintak maaf.. keadaan yg membuatkan aku berkata perkara yg menyakitkan.. sekali lagi.. sory..

sejak aku ubah pendirian aku utk berbuat baik sesama manusia dan tidak mau menyakitkan hati orang terdekat dan kawan2.. lama jugak aku tak sakitkan hati orang.. bila berlaku kejadian di mana kita tau kita telah menyakitkan hati orang.. membuatkan aku termenung seketika.. sory.. aku terus down.. dan sedih..

aku bukan perfect.. dan try jadi yg terbaik di antara kawan.. dan terbaik utk adik2.. terbaik utk mak aku.. dan aku cuma manusia biasa yg pernah menjadi kejam.. bukan mudah utk control emosi dan bukan mudah utk jadi baik.. dan bukan mudah utk mencapai matlamat hidup di dunia ini..

aku try yg terbaik.. just tegur aku kalau aku buat salah..

kita tak kan berjaya dalam hidup ni kalau fikirkan benda negatif, pandang hal2 lama yg tak bagus.. dan dengar kata2 org yg negatif pasal diri kita.. kalau ikutkan mmg kita tak akan mampu capai apa2 dlm hidup nih.. so sentiasa laa jadi tulang belakang kpd sesiapa sahaja... sentiasa support keluarga.. support kwn2 dan sesiapa sahaja yg seiring dgn kita..

aku perlukan seseorg utk support aku.. dan bukannya yg akan down kan aku.. sbb aku mmg cepat sgt down.. 2 minit lepas aku blh hepi2.. dan 2 minit kemudian aku blh down tiba2.. so itu pentingnya sokongan.. kata2 positif.. gelak bersama2.. dan hargai semua ini..

hidup ini tidak mudah.. tp pemikiran yg positif akan melangkaui hal2 yg tidak mudah itu..

Tuesday, July 7, 2009

20 sen

0 comments
07 Julai 2009 (Tuesday) 07.05 pm

Aku masih lg bengang.. bengang gila pasal 5.25.. tak tau nape aku blh jd bengang mcm nih.. bengang sampai nak boikot workshop tuh.. aku nak cari tempat lain.. workshop tuh mmg hampeh.. dah laa ckp kerek kat aku.. aku dah jd pelanggan tetap ko, kalau ko kerek mcm tuh.. mmg nasib ko laaa..

Teringat lg kat peristiwa yg hampir sama kat brunei.. kt opis ada 1 tempat mkn.. ingat lagi kent café.. makan ari2 kat situ.. sbb makanan tak pedas so kitaorg selalu laa mintak sup.. sup tuh je yg blh naikkn selera mkn..

Tetiba 1 ari mkn kt situ.. pesan menu yg sama.. dan pesan mintak sup kosong.. “kalau nak sup kosong kena bayar 20 sen”, aku pandang shira.. shira pandang aku.. ckp dgn kerek plak tuh.. sejak tuh kitaorg mmg boikot café tuh.. mmg boikot gila babeng..

Huh ko buat bisnes tp setakat 20 sen atau 5.25 pn berkira… aku rasa lebih baik ko hilang seorg customer selama2 nya.. ko tak rugi apa2 kan.. bodoh punya tempat.. selamat laa ko dgn bisnes ko tuh.. aku doakan semoga ko maju jaya laa dgn sikap kerek ko pd pelanggan dan sikap berkira ko tuh.. tak de pasal aku nak jejak kaki kat tempat ko lagi.. selamat tinggal je laa.. kirim salam je laaa..

Dlm hati aku nih ada 1 buku hati yg tgh menggelegak.. aku hangin + mara gila babeng.. babeng sungguh.. huh rasa nak maki sesgt.. bodo !!

5.25

0 comments
07 Julai 2009 (Tuesday) 06.45 pm

Nak kuar dpd cheras tadi, hujan lebat.. then tetiba, “nape tingkap nih tak blh tutup ek”.. pandang arah zulham.. alamak.. tak pernah2 ada problem tingkap nih.. uwaaaa.. dah laa tgh ujan lebat nih.. terdiam dan blank kejap.. ok berfikir.. nak gi workshop tp duit tak de..

Nak tak nak kena gak pegi workshop yg selalu pegi tuh.. sbb ujan sgt lebat.. abis kete aku banjir kang.. sampai kat sana.. pomen tuh ketuk2 sikit.. dah blh naik cermin tuh.. then tetiba akauntan perempuan tuh kata kena bayar labour cas.. aik.. ketuk2 cermin pn kena bayar ke..

Time tuh mmg angin.. aku mcm tak percaya je.. walaupn rm 5.25 je tp aku tetap berkira.. selalu dtg tuh.. ketuk2 cermin pn kena bayar harga sepinggan nasi ke.. dah laa tak de duit.. terpaksa laa mengemis kat shira..

Aku angin dan aku rasa cam nak marah.. sbb mcm tak logik.. mmg tak patut dan tak logik.. marah lagi.. ok lepas nih peraturan menaiki kereta aku.. sebarang kerosakan yg dibuat walaupn kecik kena tanggung sendiri.. tak kan aku nak tanggung kerosakn yg org buat kan.. dah laa tak de duit nih.. lg laa berkira.. nak mkn cuma blh rm 2.20 sehari je nih..

Aku yg sengkek.. dan aku yg berkira.. aku yg marah.. dan aku yg angin atas sbb benda yg tak logik.. kalau nk masuk toilet pn kena bayar 20 sen, ini kan pula kalau cuma ketuk2 cermin kete.. lg kena bayar 5.25 !!

Aku bengang yg teramat !!

p/s “awak nih cikgu ke?”.. lg aku angin.. dah 20 kali kena tanya benda yg sama.. mcm mana nk tukar muka jadi programmer nih.. isk..

ahad yg pening

2 comments
07 July 2009 (Tuesday) 3.22pm

ahad ari tuh aku pegi shah alam.. dgn kak emy, wani dan shira.. tuh pn shira dtg lmbt sbb dia kena pegi klang dulu.. aku tak sedar apa yg berlaku sebenarnya.. semua yg berlaku sgt cepat dan pantas..

sebenarnya mmg plan dan azam tahun nih, tp aku dah tunda tahun depan.. tiba2 jadi plak azam tuh thn nih.. nih sbb kak emy laa.. kalau tak mmg tak jadi benda nih..

walaupun takut.. tp mengharapkan benda nih dipermudahkan.. ari ahad tuh badan dah tak terkawal.. tak tau nak fikir apa dan rasa nak pitam.. nasib baik ada kawan2.. kalau tak mmg dah pitam kt tempat tuh..

kata itu doa, mcm shira cakap.. jangan fikir sgt dan cakap benda negatif.. kalau ada rezeki benda tuh tak akan lepas ke mana.. huhuhuhuuu.. kalau benda nih lepas.. 1st step adalah kena gi college lama.. dan cari keje baru.. sbb kehendak aku tidak terbatas.. dan semua tuh memerlukan duit..

duit bukan segala2nya, tp kita mmg memerlukan duit.. ye betul.. aku perlukan duit dan cara utk mencapainya dgn cari keje baru.. huhuuhuhuhuu sgt syg nak tinggalkan edaran.. tp aku terpaksa.. kalau tak nanti kena belanja rm 2.20 satu ari.. lg naya tuh..

hati aku mengeluh.. tp ini step yg perlu aku tempuh dlm hidup.. makin meningkat umur.. makin bertambah beban dan tanggungjawab.. ini yg perlu aku tempuh.. chaiyokk, yati !!

huhuuhhuu rasa cam nak nangis pn ada.. tp aku kena kuat.. benda nih aku kena hadapi gak.. waaaaaa.. nangis dlm hati je.. benda nih buatkn aku sedikit stress, makan pn tak lalu.. tido mmg dah lama tak betul dah.. sbb kat mata aku cuma ada $$$ aje.. duit.. duit.. di mana kan aku cari kau?

Friday, July 3, 2009

Client yg menjerit

1 comments
03 July 2009 (Friday) 4.34 pm

"You orang punya tanggungjawab laa kan, yg i nak report tuh ada, i tak nampak apa output dgn kita spend beberapa banyak million utk system nih"

client tgh menjerit kat bilik sebelah.. suasana tgh hangat betul..
paling aku tak tahan bila dia men "cikai" kan system nih.. wei.. dah 5 hari aku tido tak betul nih.. lagi ko mau cakap mcm tuh.. erm.. lantak laa.. client mmg mcm tuh.. yg diaorg tau kalau diaorg betul dan nak jugak apa yg diaorg fikir betul..

ok tak mau dengar apa2.. just pasang lagu kuat2 dan letak headphone kat telinga..


Denai

1 comments
24 Jun 2009 (Wednesday) 10.40 pm

Usai melalui jalan..
Denai itu bertanah merah..
Kaki melangkah tanpa arah..
Longlai.. lemah.. tidak bermaya..

Jalan itu hanya satu..
Pandang ke belakang tiada siapa..
Sayup denai seperti tiada penghujung..
Kekuatan.. ketabahan.. keyakinan..

Tangan mengusap muka..
Peluh jatuh menitik..
Denai itu ditempuhi..
Sayang.. cinta.. dan rindu..

Denai itu..
Kehidupan itu..
Sebak itu..
Tangisan itu..
Kepayahan itu..
Kita cuma insan yang melaluinya..

p/s huhuuhuhu nape laa aku nih jiwang..

Tuesday, June 30, 2009

beberapa hari ini..

2 comments
01 July 2009 (Wednesday) 01.44pm

Start dpd ari jumaat yg lepas.. balik kampung.. belum sempat merehatkan badan... keje dtg bertubi2.. so dpd mlm ahad sampai ke ari ini.. dh 3 hari berturut2.. tak cukup tido dan rehat sbb nak siapkan keje.. malas nak ckp lebih2 pasal keje yg tiba2 dtg nih.. just buat ikut kemampuan..

skrg nih badan rasa lemah + tak bermaya + tak cukup tido + mata bengkak + jantung laju + badan rasa tah apa2.. semua org sakit.. dan skrg aku rasa betul2 sakit..

tadi bila nak bawak kete pn rasa tak betul.. shira tak de so aku pn bengong sorang2 dlm kete tuh.. sgt tidak bagus berkeadaan begini.. huhuhuuhuu..

dlm masa stress dgn keje nih gak, tido 2 jam pn dah blh mimpi benda yg indah2.. seperti mimpi tgk umah baru dan tapak pembinaan.. huhuhuhuu rasa excited gila.. bila terbangun.. huh mimpi je.. rasa mcm nak tido balik je..

masih byk coding yg kena dibuat.. dan masih perlukan otak utk bfikir.. walaupun otak tak larat tp terpaksa gak..

aku rasa sakit...

time2 mcm nih lagu yg blh merelexkan otak aku.. dah 20 kali dengar..

Steve Rushton - Everything I Want

You started up first day
At Seven or maybe Eight
You crashed into my life with a boom
You came over as a guest
I said I like you and I confess
About ten o'clock
I was making fun of you
You stayed for a while
Then left with a Smile
But at least i made you happy
You made me happy too
Its kinda cheezy to say but

YOU'RE everything I want
When i'm with you i overheard and stop
YOU'RE anything that fits my love
And i'll never replace you
'Cause i'll never find love so true

Its only been three days
You're playing the waiting game
And acting cool when we're not together
I drove you hame from school
When I'm with you i feel so tool
I wish this feeeling would last forever
And I stare into space
My heart starts to race
At least i've got your picture
You gave me yesterday

Looking back at us
Two years and we're going strong
They say time flys when you're having fun
I never wanna be alone AGAIN no no
No, you're everything I want
When I'm with you I overheard and stop
YOU'RE anything that fits my love
No, you're everything I want
YOU'RE everything I want
And I'll never replace you
'Cause I'll never find love that's so true

Thursday, June 25, 2009

You'll always find your way back home

0 comments

You can change your hair and you can change your clothes

You can change your mind, that's just the way it goes

You can say goodbye, you can say hello

But you'll always find your way back home

You can change your style, yeah your can change your jeans

You can learn to fly and you can chase your dreams

You can laugh and cry but everybody knows

You'll always find your way back home

Tuesday, June 23, 2009

aku yg mau berkata

0 comments
24 Jun 2009 (Wednesday) 12.12pm

pagi ini sgt segar.. walaupn mlm tadi tido lmbt.. tido dlm pukul 2 lebih.. maybe 3 lebih kot.. tp pagi ini mmg sgt best.. bgn pagi dgn perasaan yg sgt bagus.. bosan yang berlaku akhir2 ini mcm telah hilang ditelan waktu..

seorg kawan call aku mlm tadi.. walaupn aku tgh mengharapkan call orang lain.. tp kawan baik aku call tiba2.. blh ke aku declare dia sbg kwn baik.. erm.. blh laa kot.. sbb dia mcm memahami tahap bosan gila babeng aku.. then dia ajak minum mamak tgh malam2 buta tuh..

ckp mcm2 hal.. dan sedikit sebanyak membuka pandangan yang lain pasal lelaki.. aku tak sure aku nih mcm mana? jenis byk bercakap atau sebaliknya? cuma aku rasa otak akan buntu kalau simpan satu2 benda dalam kepala otak.. so jln penyelesaiannya.. kena cari orang yang boleh dengar sumpah seranah aku.. so kawan aku nih laa yg terpaksa menempuh cakap2 aku pasal hidup.. hahahhaa.. apa2 pn tq sbb sabar layan karenah aku yg tetiba banyak cakap..

aku still nak bercakap lagi.. sape mau dengar aku membebel?

pandangan sepanjang penjalanan

2 comments
22 Jun 2009 (Monday) 10.23 pm


Senyuman sepanjang perjalanan ini..
Semangat yang ditiupkan..
Memori yang dilupakan..
Masih wujud kegembiraan..

Pandangan yang jauh itu..
Dekatkan bila aku memerlukan..
Fahamilah kehendak diri..
kau akan perolehi kemahuan itu..

pandanglah dengan jujur..
mata itu tidak boleh menipu..
gerakkan dirimu untuk ke jalan yang lurus..
kau akan tahu..

cinta dan impian itu..
perlahan-lahan menjadi satu..
gengamlah tangan ini jika tidak berdaya..
kau akan nampak cahaya itu..

lemah bukan dirimu..
kekuatan itu sebahagian perjalanan..
yakin pada diri..
selamanya kau tahu..
kebahagiaan itu milikmu..


p/s poem ini khas utk kawan-kawan yang disayangi.. kawan-kawan yang telah aku tinggalkan.. for my mom.. adik-adik.. jika aku tiada di sisi kalian.. ingatlah kenangan itu masih bersemadi..

the climb (v2)

2 comments
22 Jun 2009 (Monday) 09.45 pm


Aku tulis nih sambil dengar lagu miley smiley.. hehehee.. dpd pagi dengar lagu nih.. begitulah aku.. eh shira pn macam aku gak.. kalau suka lagu tuh boleh bukak sampai 100 kali… dengar laa lagu nih sampai nak muntah.. muntah darah..


Sekarang nih mmg tgh gila dgn Hannah Montana @ miley cyrus.. paling penting style dia kena dgn citarasa aku..


Lagu dia pn berikan satu semangat dlm hidup aku.. beberapa ari nih aku rasa hidup aku bosan.. tak tau nape.. mungkin sbb byk tido kot.. hohohohoo minggu depan nak jumpa mak aku.. miss u so much, mom.. walaupun tak de apa2 kt kampung tuh, tp asalkn ada mak aku cukuplah..


Hidup nih mcm panjat gunung.. kita tak kan tau apa yg menunggu kita di hadapan.. tp chaiyokk !! buat yg terbaik dan terus yang terbaik..
Jangan pandang belakang lagi.. aku mmg nak lupakan segala2nya.. anggap semua itu mcm mimpi ngeri aje.. aku sgt enjoy dgn life aku skrg.. kwn2 pn best.. yg penting aku dah jumpa seseorg.. walaupn semua nih masih awal lagi.. tp tak salah kan buat satu harapan..


Tadi aku buat urban workout.. walaupun aku dah tak blh jadi kelawar lagi.. dan tak mungkin jejak tempat2 tuh.. tp aku still boleh enjoy kat umah.. lagi best kalau ada kawan yg blh join sama.. nak harap wani.. huh..


Yeah.. enjoy apa yg aku ada skrg nih.. sesuatu hari nanti aku tau aku akan kehilangan semua nih.. sbb kehidupan ini akan terus berputar.. kita tak selamanya muda dan remaja.. “remaja yg dah pencen”, itu ayat kak jeda.. kak jeda buat lawak tul.. tak selamanya aku blh bsama2 dgn kawan2.. kalau diaorg dah kawen dan ada family sure tak akan ingat kt aku lagi.. huhuhuhuu… mcm ek-fa.. dia ingat kat kitaorg ke..nasib baik dah buat aktiviti redang bsama2..


Bila agaknya dpt pegi snorkeling lagi.. ingat lagi.. mula2 nak masuk air takut dan geli.. bila last day.. mcm tak mau kuar air plak.. sampaikan kak emy kena tarik kaki naik atas darat.. kenangan yg tak blh lupa sampai bila2.. walaupn aku takut air.. sbb utama sbb tak reti berenang.. semua tuh memori..


Tak lupa gak.. setiap kali ada besday mesti akan sambut.. ingat lagi betapa sascha terharu bila kitaorg wish.. hope dia akan ingat kat kitaorg jugak.. walaupun manusia yang bernama lelaki nih tak suka benda2 pn.. tp itulah memori.. memori tuh sesuatu benda yg kita tak blh nak beli.. dan benda yg tak blh kita dapat dgn sepetik jari..


Ari tuh shira ada ckp.. “bila tgk gambar kitaorg yg banyak2 tuh.. sebenarnya byk gak aktiviti yg kita buat bersama2 ek”.. huhuuhuhu



Banyak2 benda.. kitaorg suka paling baju boria.. kalau decide nak pakai baju color merah.. semua akan pakai color yg sama.. pastu posing depan camera.. comel kan semua sedondon je.. akhir2 nih aku malas nak ikut sgt kehendak diaorg nih.. sbb ari tuh kak emy iye je kata pakai baju pink.. last2 dia yg tak ikut tema.. mmg boikot sungguh.. hehehhee sekali tuh je boikotnye..


Hidup nih akan diteruskan dgn semua kenangan manis tuh.. walaupn bila ingat balik.. air mata akan mengalir tiba2.. tp itulah kegembiraan.. air mata kegembiraan yg tak blh dibeli oleh sebarang benda.. walaupn ada duit yg banyak.. itu sbbnya aku selalu kata duit bukan segala2nya.. hidup nih penuh dgn kegembiraan, keceriaan dan kenangan.. Cuma kita perlu cari aje..


Hidup nih mcm panjat gunung.. ada benda menarik yg akan kita jumpa lagi..

Monday, June 22, 2009

miley style

2 comments

just my style yg aku suka..
sgt suka miley nih sbb apa yg dia pakai sgt ngam dgn dia..
dan aku sgt suka style mcm nih..
paling suka tang boots yg dia pakai nih.. nak jugak sebijik mcm nih..
kena train shira utk pakai mcm nih.. tak kan aku nk pakai mcm nih sorang2.. kang mcm rusa masuk kampung plak..
shira amacam? fear factor utk shira nih.. boots dah ada.. apa lagi..

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates