Friday, September 11, 2009

makan-makan kat thaharah


12 Sept 2009 (Tuesday) 10.26 am

awal2 eyan dah declare hari jumaat adalah hari kelepasan.. susah betul nak tunggu eyan free.. so apa lagi.. plan bukak posa sesama dgn budjet yg ciput.. hajat di hati nak ajak diaorg mkn kt tajine.. tp dapat mkn kt thaharah pn jadi laa.. lama gak tak mkn kt sana..

so hari jumaat.. booking tempat kat thaharah.. dan book mknan macam2.. tomyam, sup cendawan, ayam masak gajus, sotong sambal, daging bakar, daging goreng kunyit, ayam masak kunyit, kailan ikan masin, kerabu kangkung dan sirap selasih.. fuh mcm mkn buffet.. mknnye 6 org, tp mknan penuh 1 meja..

memasing sampai thahara pn lmbt sbb jln sgt jem.. mmr2 jem teruk gila.. masin tul mulut kak emy kata semua org nk balik kampung, confirm jln jem.. aku mcm dah psiko duduk dlm kete.. kak emy yg bawak kete kat depan kitaorg dah mengadu kaki penat.. class kete dia keras.. nih laa bahana bila bawak kete manual.. confirm kaki lenguh kalau jem.. aku? terpaksa meredah dalam kesenyuman.. sambil membebel benda yg tak pasti sbb nak tak mau tensen menghadap jem.. sian laa shira kena melayan bebelan aku...

sampai thaharah.. dan azan pn.. terus berbuka dgn penuh lahap.. tak sempat ambik gambar pn.. kesimpulan mmg sgt puas hati.. cuma sup cendawan tak blh tanding purnama merindu laa..

eyan kata hari tuh hari bahagia dia.. ye laa.. mknan depan mata semua sedap2..

4 comments on "makan-makan kat thaharah"

harisa said...

Yati: Melayan bebelan tu ok lg. Tp yg plg kesian kes kat masjid kg pandan tu. haha..masa tu rasa mcm nak mengamuk je. Huhuu..miscommunication punya psl la ni..

Eyan: Janji nak citer hari indah yan masa buka posa kat thaharah.. tp janji tinggal janji :-(

bungaoren on September 13, 2009 at 5:23 AM said...

hyt : clutch gear bukan class library :P

shira : eyan dah citer kat akak.. hehehe..

hyt on September 14, 2009 at 8:08 PM said...

eyan !!!
jerit tanda tak puas hati !!
mcm nih eyan buat kitaorg.. huhuhuuhu.. tak mo kawan lagi !!

nagakeciks on September 14, 2009 at 9:58 PM said...

mmm, pasal clutch nih pun kak yemi ade kisah tersendiri...tapi tak ingat , nanti saye tanya sascha :p

sib baik yati tak post gambo , kalo x , dugaan betul ...

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates