Tuesday, September 29, 2009

washine machine..

0 comments
29 Sept 2009 (Tuesday) 04.45 pm

Giliran wani cirit-birit, muntah dan demam, so pagi tadi temankan dia gi klinik.. mahal gila kalau bayar sendiri, rm28.. huhuhuhu tuh duit makan berapa hari tuh.. nasib laa dia sbb tak de panel.. kira aku beruntung kalau sakit tak perlu kuar duit..

sampai cheras buat keje sikit, pastu tgh hari balik umah.. belikan makanan utk wani.. sian dia.. tido je satu hari.. shira pn tak sihat gak.. harap2 jgn berjangkit kt aku dah le..

ptg gi survey washine machine.. kali nih nak cari auto plak.. hehehhee makin berumur.. makin malas utk benda yg leceh dan remeh.. sbb kalau basuh baju guna manual.. sure makan masa.. dan kena sabar menunggu.. so pegi laa kt courts mammoth (kalau dalam bm maksudnya gelanggang gajah.. hahahhahaha).

gi yg kt maluri.. sgt besar.. alang2 gi sana tgk laa semua benda kan.. erm.. kalau katil2 tuh mcm mahal je lebih.. kayu biasa je.. sofa pn sama.. keras tp mahal.. ingatkn harga murah laa.. sama je dgn kedai2 perabot lain..

hampir nak beli washine machine kt situ tp bila tanya delivery charge 49 hinggit.. huh rasa mancekik darah.. terus balik je.. dan nak try survey kt kedai lain.. rasa mcm tak bbaloi je harga sebuah washine machine + delivery charge tuh..

kalau tak fikir pasal syg duit or ada org tolong sponsor.. ambik je yg harga ribu2.. tp bila fikir pakai duit sendiri.. dan banyak nak guna untuk benda lain.. so kena betul2 gunakan duit yg ada dgn sebaik mungkin.. eh bukan ke aku mmg berfikir 10 kali kalau nak beli satu2 benda..

kt courts tadi sempat berangan2 utk sebuah rumah idaman.. ada 1 meja mkn yg mmg menarik perhatian.. 2000 je.. hehhehehe.. kena simpan duit nih kalau mmg nak benda2 mcm tuh.. istilah rumahku syurgaku.. mmg sgt berharap ada sebuah rumah yg sempurna utk hidup nih.. so tak de laa asyik tido atas lantai aje.. kalau kalau nk beli brg besar.. mesti berfikir.. kalau nak pindah mcm mana.. rasa tak larat nak pindah lagi.. sbb dpd kecik mmg asyik berpindah randah.. so pindah rumah adalah paling dibenci..

sbb pindah umah laa aku tak de kwn2 sekolah lama.. sbb dah lost contact.. sbb pindah umah laa.. buatkan sekolah jadi tempat asing.. sbb kwn2 pn dah lain.. suasana pn dah lain.. perasaan tak best.. dan buatkan spm aku hancur.. abaikan masa lalu yg tak best..

ok.. berusaha utk sebuah kehidupan yg lebih indah dan lebih sempurna.. walaupn ada kekurangan.. tp at least kita berusaha utk hidup kita kan.. dan teruskan usaha utk rasakan hidup nih ada makna..

setiap org ada pendapat dan pengertian utk sebuah kehidupan yg lebih baik kan?

Monday, September 28, 2009

raya dah abis..

0 comments
28 Sept 2009 (Tuesday) 04.27 pm

Seminggu raya. Perasaan sekarang = penat + syok. manusia nih banyak perasaan sebenarnya. aku pun sama. ada orang tanya aku tak bahagia ke? hehehhe soalan tuh sangat subjektif. jawapannya dah tentu bahagia tapi ada masa aku kadang-kadang down lagi2 bila berjauhan. sebab setengah daripada otak aku nih ada benda2 negatif yang selalu down kan aku. sangat tidak suka apabila aku jadi bukan seperti yang aku mau. hahaha abaikan perasaan aku. sebab aku bengong.

raya tahun nih macam tahun yang lepas2 gak. tak de baju raya. dah bertahun tak sediakan baju raya. bukan aku tak nak.. jauh di sudut hati aku teringin nak ada benda2 tuh semua.. but aku rasa macam raya tak de makna dah.. ada baju raya atau tak de sama je.. raya bagi aku sama je macam hari2 biasa.. betapa bezanya time jadi budak2 yg excited bila nak raya dan bila dah besar nih.. nih laa agaknya bila dah tak de ayah kot.. semua tak de makna.. hahahhaa..

raya nih aku tak masak apa2, kemas umah pun ala kadar, langsung tak sediakan duit raya, beli kuih utk atok dan pakcik je.. mak aku jual kuih so buat apa aku kena beli kuih lagi kan.. malam raya tuh tak tau nape, aku betul2 rasa tak sihat.. so malam raya semua orang masak bagai nak gila, aku just tido je.. sbb kepala aku betul2 berat.. pagi raya ada lodeh je.. tuh pun mak aku yang masak.. sian dia.. dia nak marah pun tak boleh.. aku siap cakap kat wani.. belajar2 laa masak.. tak kan nak harap aku je.. nanti kalau aku tak de.. macam mana..

pagi raya baru rasa ok sikit.. dan masak ayam masak merah.. tapi rasa agak manis.. aku masak tak letak gula pun.. aku pun tak tau nape mcm serba tak kena je.. bahan2 sama je aku letak mcm tahun lepas.. ke sebab kepala aku still bengong so masak pun tak betul.. nasib baik ada orang kasik lauk pauk.. banyak plak tuh.. 1st raya macam biasa pegi umah makcik dan pakcik yg paling dekat dgn umah..

malam tuh makcik aku daripada kl datang.. dan esoknya gi beraya macam nak gila daripada satu umah ke satu umah.. perut penuh dgn kuih raya.. poket gak yg kosong.. umur 26 thn still harapkan duit raya ke.. hehehhee.. teringat time budak2.. duit raya melimpah ruah..

hari ketiga duduk umah je sbb penat beraya tak hilang lagi.. aku sempat beli cat dan cat depan umah.. cuma touch-up mana yg patut.. nak suruh orang cat kan.. tak puas hati.. ade ke aku suruh mak aku cari org cat umah pastu dibantainya cat depan umah tuh color pink.. tak ke haru.. perempuan lain suka kot cat umah color pink.. tp bg aku rasa macam umah nak runtuh.. bukan tak suka pink tp rasa macam kelakar gila umah color pink.. rasa macam nk cat color putih je umah tuh.. mak aku siap perli.. ada ke orang cat pakai payung.. hehhehehe.. "panas laa ibu" wani pn cakap aku puteri lilin.. payung tak tinggal kalau panas.. hehehehe.. rasa macam comel je kan.. tangan kanan pegang berus cat.. tangan kiri pegang payung.. comel laa tuh.. hehehhee..

ari sabtu gi beraya kt segamat.. aku drive sorang2.. mmg sgt penat.. penat gila.. nih lagi satu.. setiap kali datang umah orang siap kena paksa makan nasi.. perut aku memang bengong.. dgn air gas nya.. dgn kuihnya.. last2 adik lelaki aku yg 2 org tuh cirit birit dan muntah2..

balik kl semalam.. boleh ke adik aku yg sorang tuh muntah dalam kereta.. uwekk.. aku kena tahan nafas.. rasa nak join muntah sekali je.. gila betul time tuh.. rasa macam perjalanan balik kl tuh jauh gila.. setiap kali mesti stop kat kawasan rehat.. jalan 1 jam.. berhenti.. jalan lagi.. berhenti lagi.. otak aku memang dah pening gila.. tapi tawakal dan drive aje slow2.. akhirnya selamat balik kl..

raya tahun nih? setiap orang ada cara tersendiri nak sambut dan bahagia dgn cara masing2.. :)

Tuesday, September 15, 2009

You belong with me

0 comments
You're on the phone with your girlfriend
shes upset.
Shes going off about something that you said
'Cuz she doesn't, get your humor like I do...
I'm in the room
It's a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesn't like
and she'll never know your story like i do
But she wears short skirts
I wear T-shirts
She's cheer captain
And I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up
And find what you're looking for has been here the whole time
If you could see that I'm the one who understands you
been here all along so why can't you see, you
You belong with me
You belong with me
Walkin' the streets with you and your worn-out jeans
I can't help thinking this is how it ought to be
Laughing on a park bench, thinking to myself
Hey isn't this easy
And you've got a smile that could light up this whole town
I haven't seen it in a while since she brought you down
You say you're fine
I know you better then that
Hey whatcha doing with a girl like that
She wears high heels
I wear sneakers
Shes cheer captain and
I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time
If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see
You belong with me
Standing by and waiting at your back door
all this time how could you not know
Baby....
You belong with me
You belong with me
Oh
I remember you drivin' to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh
When you know you're about to cry
And i know your favorite songs
And you tell me about your dreams
Think I know where you belong
Think I know it's with me...
Can't you see that I'm the one who understands you
Been here all along
So why can't you see
You belong with me
Standing by and waiting at your back door
All this time
How could you not know
Baby you belong with me
You belong with me
You belong with me
Have you ever thought just maybe
you belong with me
You belong with me...

Friday, September 11, 2009

makan-makan kat thaharah

4 comments
12 Sept 2009 (Tuesday) 10.26 am

awal2 eyan dah declare hari jumaat adalah hari kelepasan.. susah betul nak tunggu eyan free.. so apa lagi.. plan bukak posa sesama dgn budjet yg ciput.. hajat di hati nak ajak diaorg mkn kt tajine.. tp dapat mkn kt thaharah pn jadi laa.. lama gak tak mkn kt sana..

so hari jumaat.. booking tempat kat thaharah.. dan book mknan macam2.. tomyam, sup cendawan, ayam masak gajus, sotong sambal, daging bakar, daging goreng kunyit, ayam masak kunyit, kailan ikan masin, kerabu kangkung dan sirap selasih.. fuh mcm mkn buffet.. mknnye 6 org, tp mknan penuh 1 meja..

memasing sampai thahara pn lmbt sbb jln sgt jem.. mmr2 jem teruk gila.. masin tul mulut kak emy kata semua org nk balik kampung, confirm jln jem.. aku mcm dah psiko duduk dlm kete.. kak emy yg bawak kete kat depan kitaorg dah mengadu kaki penat.. class kete dia keras.. nih laa bahana bila bawak kete manual.. confirm kaki lenguh kalau jem.. aku? terpaksa meredah dalam kesenyuman.. sambil membebel benda yg tak pasti sbb nak tak mau tensen menghadap jem.. sian laa shira kena melayan bebelan aku...

sampai thaharah.. dan azan pn.. terus berbuka dgn penuh lahap.. tak sempat ambik gambar pn.. kesimpulan mmg sgt puas hati.. cuma sup cendawan tak blh tanding purnama merindu laa..

eyan kata hari tuh hari bahagia dia.. ye laa.. mknan depan mata semua sedap2..

Friday, September 4, 2009

makan-makan..

5 comments
04 Sept 2009 (Tuesday) 03.38 pm

plan nk bukak posa sama2.. dpd minggu lepas dh plan.. dan cari tempat.. akhirnya semua org setuju mkn kt shogun.. mula2 ragu gak sbb apa je yg ada kt tempat tuh kan.. kena ke dgn selera mkn kitaorg.. kenyang ke..

so last2 minit ramai gak laa yg tarik diri.. sbb ada yg kete rosak.. yg lain ada reason tersendiri.. aku? nasib aku baik kot..

so awal2 lg dh kuar dpd cheras dan balik umah.. sbb kena ambik wani kt ampang park.. mula2 mcm tak nak bawak dia.. tp fikir2 balik kesian kt adik aku yg sorang tuh.. so bermula laa perjalanan meredah kesesakan jalan raya.. mmg sgt byk kete.. dan kena bersabar.. nak cilok tak berapa reti.. lgpn shahira ikut aku.. kang ada terpisah.. lg susah..

siap beli air minuman kt 7 e lagi.. sbb takut tak sempat sampai ou sblm berbuka.. tp akhirnya sampai kt destinasi dgn selamat.. eyan awal2 dah sampai... dan ckp kt kitaorg mkan sgt byk..

aku dh start excited.. sebenarnya dh excited awal2.. sbb shira dan eyan dah research dan bg aku tgk org lain punya blog pasal makan-makan kt shogun nih.. erm.. mmg menarik..

sampai kt shogun terus terpandang mknan yg sgt byk.. bila nk gi ambik.. rasa mcm rambang mata.. dan tak tau nak start dgn apa.. semua nak.. hahahahha..

selalu rambang mata bila gi shopping je.. sbb nak semua baju.. tp rasa2nya nih 1st time kot aku rambang mata sbb mknan.. hohohohohoho.. tetiba jadi eyan.. konsep eyan.. "mknan menggembirakan eyan".. konsep aku "shopping menggembirakan aku"

time bukak posa.. mmg masing2 diam tak terkata.. sbb menikmati mknan.. aku mkn dgn lahap.. rasa2nya dlm 10 minit je kot.. dah abiskan mknan 1 pinggan.. perut pn mcm penuh.. ajak eyan gi surau dulu.. sbb nak relexkan perut sebelum nk belasah mkan yg lain2.. byk lg tak ambik tuh..

balik dpd surau.. start merewang2 mencari mknan.. last2 tak tau nk pilih apa.. sbb rambang mata.. last2 mkn dpd pinggan org.. hehehehe tabiat buruk aku.. mknan org selalu je nampak sedap.. ke aku psiko.. hehehehhehee.. suka ikut eyan gi cari mknan.. sbb eyan suka bertanya dan dia tau apa yg sedap.. dan apa yg tekak tak blh terima..

oyster je yg aku tak ambik.. tuh fear factor tuh.. cukup laa thn lepas dah merasa kelembikkan benda tuh.. sekali cukup laa.. sekadar lalu dan tgk je laa benda tuh..

dlm pukul 9 lebih semua org dh nk blk.. aku still tak puas mkn lg walaupn perut mcm nk pecah.. tp apa blh buat.. terpaksa laa balik gak.. walaupn tak puas lg.. terpaksa..

kesimpulan.. semua sedap.. sushi tuh biasa laa kan.. sup2.. dim sum kesukaan.. tp tak blh mkn dim sum byk sgt.. sbb byk gila mknan lain lagi.. semua ada.. tomyam pn ada.. so shira tak de laa sedih sgt.. sbb di mana2 mesti ada tomyam.. minah tomyam nih.. laksa je tak de.. hehehhehee..

rasa sgt berbaloi.. dan nak pegi lagi !!

Wednesday, September 2, 2009

warna-warna cinta

0 comments
Warna-warna cinta..
Yang terlukis di hatimu..
Semat pada senyuman dan tangismu..
Agar mewarnai..
Jiwamu yang tulus..
Seperti sang pelangi selepas gerimis..

lagu di hati..

0 comments
01 Sept 2009 (Tuesday) 12.00 pm

Hati berlagu riang..
Kerana dia ada..
Sentuhan itu menghangatkan hati..
Dingin itu tidak terasa..
Sedetik itu bersamanya..
Tanpa kata.. hanya pandangan..
Masa terus berlalu..
Biarkan perasaan ini tersimpan..

Namun.. masih tercari-cari..
Sinar cahaya yang ikhlas..
Turun bersama hujan..
Sehening suasana sunyi sepi..
Kadang-kadang keseorangan..
Mampu bertahankah perasaan ini..

Kemilau cinta itu di dadaku..
Terus segar dan subur..

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates