Monday, October 26, 2009

trip to cameron



26 Oct 2009 (Monday) 05.57 pm

akhirnya.. pegi gak cameron.. plan mmg dah lama.. sejak zaman aifa ada.. sampai laa aifa tak de.. last2 pegi gak.. walaupn yg pegi 3 org.. kalau tunda2 pn sampai beranak pinak pn tak pegi kan..

ambik cuti ari jumaat sbb konon nk dpt hotel murah.. tp last2 harga hotel tak laa murah.. sbb mmg tak survey pn.. pegi dan terjah..

pegi naik public transport.. sbb tak tau jln.. so tak mau drive.. nasib baik tak drive.. sbb ari ujan.. jln licin.. dan jln mcm ular kena palu..

sehari sblm pegi dah rasa mcm nak demam.. nih berjangkit ke apa... risau gak kalau dah demam sure nak buat apa2 aktiviti terbengkalai.. so ari khamis tuh sepatutnya keje.. tp pagi dihabiskan dgn tido kt umah.. isk.. makan gaji buta tul.. ptg terpaksa gi keje gak.. sbb pm dah call.. hehehhe tau cuak..

pagi yg dinanti2kan.. masih mood demam yg dah kebah.. kuatkn semangat.. bas pukul 10.30 dpd pudu.. ingatkn 3 jam je pjlnan.. rupanya2 dekat pukul 4 baru sampai tanah rata.. terus carik kedai makan.. dan makan dgn lahap.. tomyam sedap.. sayur fresh.. suasana tak de sejuk mana.. aku tertipu dgn shira.. konon sejuk.. ingatkn mcm gi london.. punya laa bawak baju sejuk 2, 3 pasang.. tp cuaca biasa je..

lepas makan dgn lahap terus gi brincang.. check in.. harga dlm rm210 utk 3 org.. ok laa kot.. tp pastu survey.. ada je hotel lain 80 hinggit 1 mlm.. alangkah kecewa sbb tak reti nak save budget.. kalau tak sure blh guna duit tuh utk shopping..

lepas check in.. terus gi pasar malam kt brinchang tuh.. sgt best ok.. beli strawberi.. dried stawberi.. bunga.. baju.. mmg dah rambang mata time tuh.. nasib baik bawak duit sikit je.. aku telah shopping sampai tinggal 2 hinggit je kt dalam kocek seluar.. huhuhuhuuhu..

aiskrim strawberi sgt sedap ok.. lepas makan rasa nak makan lagi.. sebab diaorg buat guna fresh strawberi.. sedap sampai tak pandang org keliling.. beli jagung madu.. ceh.. tp bila balik umah dan rebus.. tawar habiaq.. tak mau beli lagi jagung tuh.. beli apple cameron.. tp tak makan lagi.. sebab kena peram 4 hari..

tang ternampak bunga.. mmg dah kejung time tuh.. 1) sbb duit dah abis beli baju.. hehehhehe 2) berfikir tangan dah penuh kiri kanan.. mcm mana nak bawak balik lagi.. naik bas tuh oiii.. sempat beli bunga ros, lavender, harum sundal malam.. sgt wangi ok bunga harum sundal malam itu.. rugi aku tak beli.. shira je yg beli.. ada bunga yg diawet.. tipu punya penjual.. sbb bawak balik... daun terus kering.. mana ada bunga awet pn.. ceh..

setelah menghabiskan duit kt pasar malam.. tangan dah penuh dgn mcm2.. duit dah abis.. ari pn masih awal.. so decide nak letak barang kt hotel dan kuar makan.. tomyam kedai tuh tak blh menandingi tomyam kt tanah rata tuh.. dan kitaorg makan tampa ketenangan.. sebab kena kacau dgn 'bapak orang'... kalau muda remaja blh gak layan.. nih muka mcm bapak anak 6 je.. terpaksa laa senyum.. sebab diaorg buat lawak bodo..

malam tuh tido dalam senyum.. esok nak gi strawberi farm plak..

pagi2 tpaksa bangun.. sejuk tuh.. rasa kalau tido mmg best.. so kuar hotel breakfast dulu.. dan berjalan kaki ke farm tuh.. dekat je dlm 5 minit jln.. ambik gambar.. gelak2.. rasa best laa.. suasana tak de laaa sejuk sgt.. biasa je.. sampai kt farm tuh.. banyak ambik gambar.. tp tak dpt nak petik strawberi pn.. sgt kecewa ok.. dah laa tgh hari dah nk balik.. sedih gak..

nasib baik shira suggestkn mkn sundae strawberi dan salad strawberi.. happy meal yg menggembirakan.. rasa mmg nikmat gila.. org pn tak berapa ramai kt farm tuh.. so tak laa rasa meriah sgt tp still ok.. tak de laa gangguan bila nak ambik gambar.. lepas makan happy meal.. rasa nikmat makanan dan rasa puas.. huhuhuhuuhuu nak makan lagi.. nak lagi.. tp masa dah abis..

balik hotel.. kemas2 barang dan terus turun ke tanah rata.. selamat tinggal cameron.. masa yang sgt singkat.. tak dpt nak gi mana2 sgt.. tp next month kitaorg nak gi lagi.. hehehhehehe.. kali nih kita gi ladang teh plak ek..

1 comments on "trip to cameron"

ashiena on November 12, 2009 at 2:50 PM said...

best. :)

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates