Wednesday, January 12, 2011

survey kitchen cabinet..


12 Jan 2011 (4.21 pm)

hari sabtu lepas tinted kereta aku pergi survey kitchen cabinet.. search kat internet cari yang boleh buat installment.. sebab nak bayar cash tiada duit..

so menujulah ke shah alam.. dengan sesatnya.. last2.. call kak emy tanya kat mana plaza perabot shah alam.. sampailah kat destinasi..

dengan semangat berkobar2.. sampai2 je.. tengok tak de sape layan aku.. mamat yang jaga tempat tuh siap tengok movie kat pc dia.. eh.. dia nih nak meniaga ke tak.. last2 aku tanya.. tapi dia jawab nak tak nak je.. aku rasa emo.. mungkin sebab aku datang dah petang dan dia dah penat nak layan customer dia.. atau mungkin tengok aku pakai selipar buruk so dia tak layan sangat.. ke sebab aku muda remaja.. so tak de sape percaya aku datang nak buat kitchen cabinet.. atau mungkin sebab aku cakap aku nak kitchen cabinet yang murah2 je.. tuh sebab dia tak layan customer murah2 mcm aku.. cis..

setelah soalan tak berjawab.. dan aku tak dapat penjelasan yang bagus.. so aku blah je.. tak kuasa aku nak buat kitchen cabinet dengan company kau.. kalau aku kata aku nak kitchen cabinet harga rm 15 ribu baru ko nak layan aku ke..

survey pertama yang mengecewakan.. cikai punya kitchen cabinet + sinki + top & hood dapur = RM 4000, mana aku nak cekau duit.. tak pe next week boleh survey lagi..

ada orang tanya penting ke kitchen cabinet.. bagi perempuan yang hari-hari masak dan tak suka barang bersepah.. jawapannya ye.. sangat penting.. nak mahal-mahal tak mampu kan.. so carilah dengan harga berpatutan.. aku nak cari yang range 2000, ada ke?

nak buat installment kena pergi bank plak.. masih boleh lepas ke kalau apply loan lagi.. cis tak de choice gak..

last choice kalau survey dan tak mampu.. ok kita letak dapur atas lantai.. dan masak atas lantai ok..

3 comments on "survey kitchen cabinet.."

peah @ peps on January 12, 2011 at 4:15 PM said...

wahhhh..yati dah survey kitchen cabinet....bestnyer..

Don't Sudoku and Drive

nur on January 12, 2011 at 6:14 PM said...

rasanya kalau dlm range 2000 susah nk dapat kot..
ALL IN ONE

hyt on January 13, 2011 at 1:26 AM said...

nanti saya publish mcm mana jadinya kitchen cabinet saya ye.. dan berapa harganya..

last2 saya alas dapur guna kotak je.. hehehehhe..

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates