Wednesday, November 10, 2010

Happy Belated Birhday..


11 Nov 2010 (2.35 pm)

2 hari lepas pada 27 tahun lepas, aku keluar daripada rahim ibu aku. so, setiap tahun, setiap orang akan rasa best pada tarikh tersebut dan perhatian perlu diberikan pada tarikh tersebut. Lepas itu hadiah atau ucapan daripada kawan-kawan dan kaum keluarga akan menyusul.

Tapi ada jugak orang yang tak kisah nak sambut atau nak ingat tarikh tersebut apatah lagi nak ucap happy birthday.

mari kita jenguk kenapa penting untuk ingat tarikh tersebut.

1) sebab tarikh tersebut sekali dalam setahun. kalau hari-hari sambut tak unik laa jadinya kan.
2) bila orang tengah ada masalah kehidupan seharian, tetiba ada kawan-kawan yang wish, bukan ke akan buatkan kita tersenyum dan happy. bukannya susah nak buat orang bahagia kan.
3) bila orang tersayang ingat dan wish.. akan buatkan kita rasa dihargai dan disayangi. sedih ok kalau insan tersayang tak wish. bukan nak hadiah mahal-mahal (tapi nak laa gak kan.. hehehhehe).. cuma tolonglah jangan lupa ok..

sebenarnya entry nih untuk seseorang yang lupa birthday aku.. tahun lepas dia tak wish.. so aku siap call untuk remindkan dia.. tahun nih aku turun padang bagitahu secara tak sengaja time lepak-lepak kat kedai makan. dah agak dia akan lupa. sedih jugak bila kawan-kawan wish.. tapi aku still nantikan dia untuk wish.. so tahun depan kena ingatkan dia sebab dia lelaki jenis tak ingat hari special awek dia..

so untuk kaum perempuan, kalau lelaki lupa dan tak wish.. jangan laa melenting tak tentu pasal. bukan sebab dia tak sayang kamu. cuma mungkin ada banyak kerja dan problem lain kena fikir selain ingat tarikh birthday kamu..

8 comments on "Happy Belated Birhday.."

peah @ peps on November 11, 2010 at 1:02 AM said...

alamak yati...happyyy 27th birthdayyyyy!!!! Wish you all the best in life.....

hyt on November 11, 2010 at 1:19 AM said...

nih salah sorang yg tak ingat.. tp tak pe blh dimaafkan.. hehehehhehe..

nanti besday korang ingatkn laa ek.. yati jenis orang yg tak ingat besday orang.. :) no tepon sendiri pn tak ingat sampai sekarang.. apatah lagi tarikh besday orang... hehehehhe..

besday pejal pn remind dlm phone je..

iera@Syahira on November 11, 2010 at 4:40 PM said...

Happy belated Besday Hyt..
Wish your dream come true and may Allah always bless u..even dah wish tu ari..heheheheh

hyt on November 14, 2010 at 7:52 PM said...

hehehhee ira.. thanks.. yati pn lupa besday korang.. hehhehehehe.. kena ada org ingatkn yati gak.. hahahhahaa..

shira said...

Yati mmg.. Suka lupa besday org.. Klu org lupa besday yati mesti kecik ati kan..huhuu..

peah @ peps on November 19, 2010 at 1:19 AM said...

hahaha...yati..birthday saya 10 september...nak air coklat 25 hengget tu...

hyt on November 22, 2010 at 7:22 PM said...

peah.. insyallah kalau time tuh ada duit.. yati belikn ok.. tp time besday je tau.. :)

hyt on November 22, 2010 at 7:22 PM said...

ira.. hehehhee.. kecik hati kalau bf lupa.. yg lain blh dimaafkan..

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates