Monday, June 6, 2011

nah gula.. pi main jauh2..


06 Jun 2011 (5.07 pm)

saya bz sejak akhir2 nih.. bz utk menaikkan tahap diri setanding dengan keperluan sehari-harian.. sekarang semua benda dah naik.. petrol dah naik.. gula dah naik.. makan kat kedai pun dah mahal.. tapi gaji je still tak berubah-ubah..

so, ambil langkah segera dengan pergi melihat peluang dan dunia luar.. akhirnya berjaya.. dan semuanya dipermudahkan.. rezeki ada di mana2.. dan kita perlu cari..

kenapa saya masih di sini.. selesa dengan keadaan.. walaupun gaji tak tinggi.. tapi still rasa selesa.. tapi sampai bila.. maka kena mengorak langkah keluar walaupun tidak yakin..

tapi hari demi hari.. perasaan yakin tuh mulai terbit.. saya seperti anak kecil yang dijaga dengan makanan sehari-harian adalah gula manis.. sekarang saya perlu mendewasakan diri.. perlu melangkah keluar ke dunia luar yang penuh dengan persaingan demi merebut satu jawatan.. iaitu "jawatan dengan gaji yang banyak"..

terima kasih kepada keluarga yang memberikan saya hidup dan makan sehari-harian.. walaupun gula yang diberikan sangat manis.. tetapi saya percaya.. rezeki di tangan Allah.. saya terima apa yang jadi hak saya.. dan apa yang bukan hak saya tapi diambil dengan paksa.. saya tuntut di alam yang lain..

semoga saya tidak lalai.. semoga saya terus dilindungi.. semoga saya mencapai bukan sahaja harta dunia.. tapi saya ingin kejar harta untuk bekalan di alam yang lain itu..

kepada kawan-kawan.. chaiyokk !! dan jangan lupa yang kita adalah team work.. walaupun kita bukan satu company... tapi kita satu community.. saya doakan anda akan dapat kerja dan gaji yang setimpal dengan usaha yang anda curahkan..

6 comments on "nah gula.. pi main jauh2.."

shira on June 6, 2011 at 2:27 AM said...

Congrats yati.. akhirnyaa...

absolutely emy on June 6, 2011 at 3:14 PM said...

Congrates yati... doakan yang lain2 juga..

iera@Syahira on June 7, 2011 at 7:25 PM said...

Tahniah n Gud luck for the new environment..keep in touch :)

hyt on June 7, 2011 at 8:37 PM said...

tak de kata2 yg terluah.. selamat tinggal korang.. rasa masa berlalu sgt cepat..

Anonymous said...

Wish u all the best, believe on ur self & u can du'it :) + moga cepat kawin lak pasni

Ardina on June 20, 2011 at 6:04 AM said...

all e best...

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates