Thursday, March 29, 2012

Pindah Rumah 2012


30 March 2012 (01.06 am)

Dah pindah 3/4 minggu, sekarang nih baru rasa penat pindah hilang. sebelum pindah macam2 benda kena settlekan. Tapi best duduk rumah sendiri, rasa lebih tenang daripada menyewa rumah org.

Mula-mula pindah rasa sangat berat hati, paling berat sebab fikir kena redah jem kat federal, sbb kalau duduk KL nak ke kelana jaya tak de la teruk sgt. tp alah bisa tegal biasa, hari pertama bawak kereta, macam culture shock, dan kaki sangat sakit, rasa time tuh nak pergi kedai kereta, order GTI, hahahha, tapi alah bisa tegal biasa, mmg sakit kaki bawak lagi2 redah jem dan bawak kereta manual. tapi sesungguhnya saya sayang kereta itu sebab pemberian dpd ibu tersayang dan kereta tuh pn tak byk meragam. ada la meragam sikit lepas accident kat highway, tapi apa2 pun condition kereta still ok.

plan sekarang nih nak beli rumah satu lagi, kereta belum tahap nazak lagi, guna selagi ok. tapi rumah kat KL sangat mahal ok, kalau ada orang yg boleh share beli umah sesama ok gak tp kalau nak bayar sorang2 mmg agak semput laa.
buat masa ini saya bersyukur dgn apa yg ada, jgn tamak2, nanti yg dikejar tak dapat, yg dikendong jatuh berterabur plak.

lepas pindah, niat ajak kawan2 datang umah tp last2 jadi mini house warming plak, plan nak buat 2/3 bulan lagi tp 2 minggu lepas pindah dah kena masak berat2, dah laa dekat 4/5 bulan tak masak kat rumah, makan kat luar aje, so dah lama tak masak, nasib baik masak laksa dan spagetti menjadi dgn dibantu oleh resepi kawan baik. apa2 pn sorry sebab tak menyempat nak buat jemputan dgn sempurna dan tak sempat nak follow up, harap2 tak de kawan yg terasa. dan thanks pada kawan2 yg menolong potong bawang, timun, salad, buat air, belikan ais, belikan ayam cincang.

3 comments on "Pindah Rumah 2012"

peah @ peps on April 22, 2012 at 4:34 PM said...

yatii...nak dtg umah yati bole?

hyt on May 31, 2012 at 5:45 AM said...

ye peah.. sgt boleh.. set je date bila.. insyallah saya free..

hyt on May 31, 2012 at 5:45 AM said...
This comment has been removed by the author.

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates