Wednesday, April 2, 2008

Futsal


Hari ini hari Futsal. Aku dan kawan2 yg sekepala dan seangkatan mmg dh plan nk main futsal tiap2 minggu2. Semua plan yg dirancang tak jd, terutamanya plan jln2. Plan main futsal je yg paling jd sbb game nih mmg seronok. Mcm mkn gula2, dh mkn sebijik, tangan mesti capai 1 lg gula2. Mcm tuh gak dgn main futsal, bila dh abis main, rasa tak sabo nk tunggu minggu depan. Selain tuh, sbb Plan K kitaorg. Plan K adalah plan nk kurus, mcm Datuk K plak kan plan nih. Tp bg aku, game nih bagus utk org yg tak de stamina mcm aku. Baru lari seminit dh termengah. Isk.. tak bagus tuh badan nih.

Aku ingatkn aku nih kaki bangku, tp rupa2nya blh gak aku main. Part paling best ialah bila dpt goal walaupn itu bukan matlamat utama bila dh start masuk padang. Yg utama ialah kita hargai setiap detik dan betapa fun nya main dgn kwn2 yg mmg best.

Itulah sbbnya org ckp bila kita tak cuba, so kita tak kan tau sebyk mana kemampuan kita. Last aku aktif kt sekolah rendah. Trauma kena debuk dgn bola jaring kt muka, terus patah hati nk aktif. Mula2 masuk futsal nih, lebih byk lari dpd bola dpd rembat. Tp bila kali ketiga dh start belajar dan mula goal.

Ingat lg, dulu time Eyan sibuk2 pasal futsal, aku buat bodo je. Tak minat. Tp bila dh terjun dlm game nih, lepas main je mesti mimpi. Mcm main AVP gak, sampai mimpi2. Dulu zaman AVP, game tuh pn ketagih gak, bila dh main tak blh nk bhenti, utk org yg 1st main mmg laa akan pening, lama2 ok je. Lepas tgk citer AVP, masing2 dh muak kot, terus bhenti. Sekarang nih musim futsal plak.

So selagi tak muak, teruskan perjuangan utk berlari di atas padang tiruan tu..

2 comments on "Futsal"

ashiena on April 5, 2008 at 6:49 PM said...

hehe.. yeah.. futsal menyeronokan..
keep up the good work!.
yati makin terror dah sekrang!

peah @ peps on May 17, 2008 at 9:14 PM said...

..gua terpaksa retire awal...sob sob

Followers

 

Klik Ye..

hyt Copyright 2008 Shoppaholic Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez Distributed by Blogger Blog Templates